Serral voitti korealaiset

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja Tuksa, 06.08.2018.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Joona "Serral" Sotala voitti Soulissa pelatun GSL vs The World -turnauksen.

    Turnauksessa Etelä-Korean Starcraft II -liigan kärki kohtaa muun maailman parhaimmiston. Normaalisti etelä-korealaiset vievät turnauksen nimiinsä, mutta nyt kävi toisin. Muun maailman tähdistöä edustanut zergeillä pelaava Serral voitti avausottelussa brasilialaisen Kelazhurin 3-0, puolivälierässä korealaisen Innovationin 3-0 ja semifinaalissa korealaisen Darkin 3-1. Dramaattisessa loppuottelussa kaatui korealainen Kim "Stats" Dae Yeobin 4-3, vaikka Serral ehti olla jo tappiolla 0-2.

    Ottelut näkyvät muun muassa täällä.

    Turnausvoitolla Serral kuittasi huimat 30 miljoonaa. Valitettavasti vain Etelä-Korean woneina ja summa pyöristyy noin 27 000 euroon, mikä sekin on neljästä Starcraft II -voitosta ihan kohtuullinen korvaus.

    20-vuotias Sotala voitti ensimmäisen Major-turnauksensa vasta vuoden alussa Leipzigissa, mutta sen jälkeen Sotala on voittanut Valencian ja Austinin Majorit. Lisäksi vuoden molemmat Euroopan haastajaturnaukset päättyivät Sotalan voittoon. Heikoin sijoitus on Katowicen Major-turnauksesta maaliskuulta, jolloin Sotala "jäi" kolmanneksi. Starcraftia hallitsevat etelä-korealaiset pelaavat kirjaimellisesti omassa liigassaan, mutta GSL vs The World osoitti, että Sotalan peli on vähintään korealaisten tasolla, ehkä jopa edellä.

    Starcraft II -kauden pääturnaus pelataan marraskuussa Blizzconissa.

    Sotala aikoo olla valmiina ainakin voittohaastattelun perusteella: "Harjoittelen vain entistä enemmän, koska saan voitoista motivaatiota."

    Pelit.fin Esports-blogia sponsoroi Jimm's