Suomeen tulee 100 000 euron esports-turnaus

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja Tuksa, 31.01.2019.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Teleoperaattori Elisa ja tapahtumayhtiö Starsquad Event järjestävät syykuussa Hartwall-areenalla Suomen suurimman kilpapelitapahtuman. Arctic Invitational -turnauksen palkintopotti on 100 000 euroa ja päätapahtumassa pelataan Counter-Strike: Global Offensive -turnaus. CS:n lisäksi tapahtumassa nähdään muun muassa Elisan mobiilikiertueen finaali.

    CS:GO-turnaukseen kutsutaan kaikkiaan neljä joukkuetta. Yksi Suomesta, yksi Ruotsista, yksi ex-Neuvostoliitosta ja yksi Euroopasta tai Pohjois-Amerikasta. Ulkomaalaiset joukkueet pyydetään suoraan, mutta Suomen edustajaa aletaan hakea maaliskuussa LanTrekeillä alkavissa karsinnoissa Tampereella. Nokkelimmat ovat jo arvanneet, että Suomen parasta joukkuetta ENCEä ei kutsuta suoraan, koska joukkuetta sponsoroi Telia ja turnausta Elisa.

    "Pelit-lehden esports-blogia sponsoroi Jimm's, joten ei voida tuomita muita", huikkaa lehden tyyli- ja tapa-asiantuntija.

    Palkintosumma on sen verran suuri, että se kiinnostaa myös kansainvälisesti tasokkaita joukkueita. Maailmalla Minor-turnausten palkintopotti on 50 000 dollarin luokkaa. Arctic Invitationalin palkintosumma olisi kunnioitettava suoritus myös perinteisen urheilun puolella, sillä Suomessa rahakkaampi on vain Vierumäellä pelattava golfin Challenge Tour, jonka palkintosumma on tänä vuonna 200 000 euroa.
     
    Muokattu: 31.01.2019
  2. Plush Ninja

    Sami Rosenblad Plush Ninja

    Arctic Invitational
     
  3. bastardo

    Jari Virtanen bastardo

    Eiks tuo ole se Harkimoiden esport-tapahtumalafka?
     
  4. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Kiitos.

    Joo. Projekti on kuulemma tuttu Diilistä.
     
    bastardo tykkää tästä.
  5. bastardo

    Jari Virtanen bastardo

    Saa nähdä millaisen bisneksen saavat esportsista Suomessa tehtyä. Ja nuorempi Harkimo tuossa taitaa itselleen olla meriittejä hankimassa.