Valitse vuoden 2017 paras peli

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja Tuksa, 22.12.2017.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Pelivuoden päättymisen kunniaksi Pelit-lehti järjestää perinteisen Vuoden peli -äänestyksen.

    Äänestyksessä on mukana vuonna 2017 ilmestyneiden pelien lisäksi myös vanhempien pelien lisäosia. Äänensä voi antaa kaikkiaan viidelle eri pelille.

    Äänestämään pääset täällä. Tulokset julkistetaan helmikuun Pelit-lehdessä.
     
  2. Atlas

    Ville Ranto Atlas

    Eihän tässä ole sitä ihmeellistä painotettua systeemiä, kuten vuosi tai kaksi sitten? Silloin viiden äänen potti jakautui kummasti: jos äänesti vain yhtä, se sai kaikki viisi ääntä jne.
     
  3. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Ei. En tykännyt siitä yhtään.
     
    Veksu, _markku_, OmegaPottamies ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  4. OmegaPottamies

    Juho Pohjalainen OmegaPottamies

  5. Tilaton

    Jarkko Inkinen Tilaton

    Listaa katsoessa täytyy todeta, että aika hyvä pelivuosi.
     
  6. Jaime Kubovski-Käki

    Aki Kuuppelomäki Jaime Kubovski-Käki

    Tosi moni potentiaalinen viiden parhaan joukkoon pääsijä on kyllä pelaamatta, ja pari ääntä meni peleille, jota olen pelannut vasta aika vähän, mutta miksipä ei.

    Kiva, että Shadow Tactics: Blades of the Shogunin konsoliversiot julkaistiin vasta tänä vuonna, koska sen ansiosta voin sittenkin äänestää sitä, vaikka PC-versio julkaistiinkin viime vuoden puolella. Kyseessä on kuitenkin paras peli, jota olen tänä vuonna pelannut.

    Motorsport Manager on vähän hassusti listalla, vaikka se julkaistiin jo vuosi sitten syksyllä, eikä edes joulukuussa. Mutta äänestän silti, kun kerran se on mahdollistettu. Ei läheskään paras genrensä peli, joka koskaan on tehty, kiitos ysärin suuria nimiä yksinkertaisemman simulaation, mutta herätti kyllä henkiin käytännössä kuolleen genren, ja vieläpä ihan hyvin toteutettuna. Pole Position 2012 ja Racing Manager 2014 olivat paskuudessaan lähinnä epäkuolleita, joten niitä ei lasketa.

    Preyn olisin valinnut vuoden peliksi jos ei Shadow Tacticsia olisi ollut mukana äänestyksessä. Huippuluokan peli.

    ELEXiä olen pelannut vasta muutaman tunnin, mutta hyvältä näyttää. Eihän tämä varsinaisesti maailman parhaiden roolipelien joukkoon kuulu, mutta Piranha Bytesin ropet ovat heikko kohtani. Gothicit 1, 2 ja 3, Risenit, ja nyt Elex. Niissä pelimaailmoissa on vaan sellaista tutkimisen ja löytämisen riemua, johon vaikkapa Elder Scrollsit eivät ole koskaan yltäneet.

    Lisäksi ääni Thimbleweed Parkille. Olen sitäkin kyllä aika vähän pelannut, mutta äänestän tukisyistä, ei tällaisia pelejä paljoa tehdä.

    Eniten pelattu peli taisi tänä vuonna olla Dying Light. Toiselle sijalle taisi kiilata näissä hommissa viime vuosina menestynyt Euro Truck Simulator 2.
     
    Muokattu: 22.12.2017
  7. RivFader

    Jussi Heino RivFader

    Mass Effect: Andromeda puuttuu ehdokkaiden joukosta. Ei se toki vuoden peli -leimaa ansaitse (vaikka semityytyväisenä läpi pelasinkin), mutta onhan tuolla kaikki muutkin AAA-kerhon pelit.
     
    Veksu tykkää tästä.
  8. Tyrsky

    Teemu Soinio Tyrsky

    Miksi mukana on pelien DLC-lisäreitä? Esim. Horizon, josta mukana on pääpeli sekä DLC, jotka ovat kaiken lisäksi julkaistu samana vuonna. DLC:iden listaaminen olisi hyväksyttävää, jos ne toimisivat ilman peruspeliä (Frozen Wilds ei ainakaan toimi).

    Äänestin:
    Assassin's Creed: Origins
    Dark Souls 3: The Ringed City (sääli-ääni)
    Horizon: Zero Dawn
    Legend of Zelda: Breath of the Wild
    Nioh
    (listan mukainen järj.)

    Todennäköisesti Vuoden Pelini on joko Assassin's Creed: Origins tai Horizon: Zero Dawn. AC on edellä, sillä olen pelannut sitä enemmän ja Horizon on vasta työn alla.

    Assassin's Creed: Origins, pelin maailma on valloittavan hienosti luotu, aivan mahtavaa työtä. Roolipelielementit sopivat sarjan peleihin todella hyvin, toivoisin, että niitä olisi jatkossa enemmän, esim. jonkinlaista dialogimahdollisuutta tehtävien aikana kaipasin peliin eniten.

    Horizon: Zero Dawn, robottidinosauruksia, tarvitseeko enemmän sanoa? Peli on myös PS4:n graafisesti näyttävimpiä. Todellinen taidonnäyte pelifirmalta, joka ei ole aiemmin kehittänyt avoimen maailman pelejä. Pelin huono puoli on sen taistelu, joka menettelee, mutta nopeasti liikkuvien vihollisten seuraaminen padillä on todella vaivalloista. Lisäksi en mielellään pelaa räiskintää padilla, ja ytimessään HZD on räiskintäpeli, sillä vihollisilta voi irrottaa osia oikeisiin kohtiin tähtäämällä. Erityisesti ihmisvihollisia vastaan jokin mahdollisuus lukittautua kohteeseen tekisi pelistä heti paljon paremman.

    Legend of Zelda: Breath of the Wild, peli taisi olla ensimmäinen avoimen maailman peli, jossa lähes mitä tahansa pintaa pitkin pystyy kiipeämään. Tämä on mullistava muutos tämän kaltaisissa peleissä, jossa maailman tutkiminen on pelin sydän. Pelissä oli mahdollista mennä minne tahansa, vaikka suoraan aloitusalueelta pelin viimeiselle alueelle. Pelin tasapainotus on kuitenkin pahasti pielessä, rikkoutuvat aseet, valtava määrä yksinkertaisia shrinejä, joista vain muutama jäi oikeasti mieleen. Pelissä oli myös vain neljä isompaa luolastoa, jotka olivat kaikki ihan hyviä, mutta varsinainen perinteinen Zelda-tunnelma pelistä kuitenkin puuttui (liika keskittyminen puzzleihin luolastoissa?)

    Nioh, Paras ei-From Softwaren julkaisema Souls-like-peli? Taistelu toimii tässä todella hyvin peli on itseasiassa samalla sijalla jopa Bloodbornen kanssa kummassa on sujuvampi taistelu. Peli kaipaisi jonkinlaista hubi-maailmaa pelkän valikon sijaan ja Diablo-tyylinen esinejärjestelmä on aluksi hyvin vaikea ymmärtää (ainakaan itsellä ei ole mitään käsitystä millainen gear pelissä on buildiin sopivaa).

    Dark Souls 3:n DLC:stä ei ole hirveästi sanottavaa, kun kyseessä oli sääli-ääni, ja kaiken lisäksi DLC (joka vaatii pääpelin toimiakseen).
     
    kmarsu ja Zyn tykkäävät tästä.
  9. Crystal Hunter

    Juha Kuosmanen Crystal Hunter

    Omat ääneni menivät siten, etteivät DLC:t tai vanhojen pelien remaket/remasterit kelvanneet, joten Ringed City, WipEout Omega Collection ja N. Sane Trilogy jäivät äänittä.

    Siispä äänet lähtivät Danganronpa V3: Killing Harmonylle (koska 'ronpat vaativat tunnustusta ja vaikka en ole vielä pelannutkaan tätä, ääni lähtisi joka tapauksessa), Horizon Zero Dawnille (paras uusi IP aikoihin), Injustice 2:lle (koukutti ihan liikaa ja ainoa lootmother box -järjestelmä, josta pidän), Persona 5:lle (jos ei paras SMT niin paras ja jalostetuin Persona) sekä Yakuza 0:lle (koska Yakuzat vaativat tunnustusta ja vaikka olen pelannut tätä noin tunnin, ääni lähtisi joka tapauksessa.

    NieR: Automata, Fractured But Whole ja Lost Legacy harmittavasti vielä pelaamatta, joten ei pysty.
     
  10. jj

    Joni Rintala jj

    Juhaan voi luottaa.
     
  11. Tohveli

    Aki Anttila Tohveli

    Spellforce 3 on tällä hetkellä aika kova ehdokas, vaikka en ole vielä läpi päässytkään. Koko pelin ilmestymistä ei ole täällä edes yhden viestin verran noteerattu.[​IMG]
     
    Thoh tykkää tästä.
  12. toora

    Jukka-Pekka Torssonen toora

    Pakko se on jäävätä itsensä tämän vuoden äänestyksestä. Jos on pelannut vain yhtä tänä vuonna ilmestynyttä peliä ja siitäkin vain semitykännyt niin ei ole varmaan asiaa uurnille. Vuosi vuodelta tämä tilanne on pahentunut, kiitos steam- ja muiden palvelujen- alennusten. Pitäis joku vuosi kokeilla foorumilla panna pystyyn äänestys parhaasta pelistä jota olet tänä vuonna pelannut. Että minulla ja kohtalotovereillanikin olisi mahdollisuus äänestää.
     
    _markku_ tykkää tästä.
  13. arghmace

    Teemu Lappalainen arghmace

    Joo ei pysty äänestämään. Onhan tuolla pelattuja kuten Stellaris: Utopia, mutta miten tuollaista delsua voi äänestää, lol. Numenara... not good enough. PUBG... too soon.
     
  14. alonso

    Joni Mäkynen alonso

    Aika heikko pelivuosi. Divinity Original Sin 2, NieR Automata ja Persona 5 äänestämisen arvoisia. Lisävalintoina Stellariksen molemmat lisärit vaikka ei se nyt vuoden peli sentään ole, varsinkaan Synthetic Dawnin kaltaisen minilisärin voimin.
     
  15. Bronson

    Riku Ilvonen Bronson

    Mielestäni ollut taas aivan erinomainen pelivuosi, niin paljon hyviä pelejä ilmestynyt ettei ole ehtinyt niitä kaikkia edes pelaamaan. Ei kehtaisi antaa ääniäkään sellaisille tapauksille joita ei ole vielä läpäissyt. Resident Evil 7 ja The Evil Within 2 olivat melko kovia tapauksia ja myös tänä vuonnakin saatiin Unchartedia Lost Legacyn muodossa.
     
    Muokattu: 23.12.2017
  16. kmarsu

    Markus Rojola kmarsu Henkilökunta Mode

    Uncharted: Lost Legacy ja Horizon: Zero Dawn sai erinomaiset peruspeli-äänet. AC: Origins jäi rannalle ruikuttamaan, vaikka olisi oikeastaan yhtä oikeutettu matkalippuun.

    VR-puolelta Superhot VR & Star Trek: Bridge Crew. Eka tarjoaa parhaimmillaan upeita säväreitä ja hauskoja kikkoja, joita ei ole mahdollista kokea kuin VR:ssä. Bridge Crew taas on ihan kiva co-op peli, josta tulee VR-lasit päässä käsittämättömän hauskaa sekoilua tai sitten äärimmäisen immersiivistä ja todella kuumottavaa jännitysnäytelmää.

    Indie-ääni meni Night in the Woodsille. Vaikka arvostelin itse Night in the Woodsin (itse asiassa noi kaikki muutkin, tosin Lost Legacy & Bridge Crew vaan kakkosina) ja annoin sille hyvät pisteet (Pelit 04/2017, 87p), niin nykyisillä fiiliksillä antaisin 3-4 pistettä lisää. Maen tarina, omituinen kotikaupunki ja sen asukkaat, kiehtova tunnelma ja erinomaiset musiikit ovat jääneet kummittelemaan mieleen pitkäksi aikaa. Tällä hetkellä tuntuu, että Night in the Woods vois olla yksi niistä harvoista peleistä, jotka tulee huitaistua läpi parin vuoden välein seuraavat 20 vuotta ja se tuntuu joka kerta yhtä hyvältä, mutta silti täysin erilaiselta - ei niinkään sen takia, että peli olisi jotenkin muuttunut tai vanhentunut, vaan sen takia, että itse on.
     
    Muokattu: 23.12.2017
    jtahti, LateksiNarkkari, Renki ja 1 muu tykkäävät tästä.
  17. MixuS

    Miikka Salminen MixuS

    Mikä olisi moraalisesti oikea ratkaisu jos haluaa arvontaan muttei ole pelannut yhtään ainoaa listan peleistä? Toisaalta ei sekään nyt ihan oikein olisi jos olisi pelannut vain yhtä ja siksi äänestäisi sitä. Voiko tässä äänestää tyhjää?
     
  18. jmh2

    Juha-Matti Häätylä jmh2

    En muista koska viimeksi olisi ollut näin kova pelivuosi. Kovimmat yllättäjät olivat PUBG ja Nioh.

    PUBG oli minulle täysin uusi ja erilaisen kokemus vaikka samansuuntaista on kai nähty ARMA-modeissa. Peli tarjoaa paljon - paljon enemmän miltä ensimmäisten 20 tunnin aikana vaikuttaisi.

    Nioh (=ninja gaiden+diablo+dark souls) monipuolisti Souls-taistelua monta pykälää ja tarjoaa mikromanageroijille ja säätäjille tekemistä lukuisine skill ja varuste vaihtoehtoineen jotka pitäisi saada tukemaan toisiaan.

    Zelda: BOTW kiikkuminen on suurempi uudistus mitä voisi luulla. Erittäin hyvä peli ja noudattaa omaa logiikkaansa. Ukkosella salama iskee metalliin, tuli sytyttää ruohon ja puut tuleen, jos iso vihollinen menettää joukkotaistelussa aseensa se etsii käsiinsä lähimmän käteen sopivan asian, vaikka pikku goblinin jonka heittää pelaajaa kohden. :D Käy tylsäksi loppua kohden kuten kaikki avoimen maailman pelit, paitsi Witcher 3. Vain pari tehtävää herättivät oikeasti mielenkiinnon, kuten pullopostirakkauskirjeen seuraaminen joessa.

    The Surge on hyvin tehty scifi dark souls tunnelmaa myöten. Lyhyempi ja vähemmän asetyyppejä, mutta juoni ja NPC:t herättivät kysymyksiä ja niitä tuli pohdittua paljonkin Steamin foorumilla.

    Tekken 7 on ensimmäinen omistamani Tekken vaikka kolmosta tulikin pelattua aivan älyttömästi kaverin tykönä. Erittäin laaja ja vaatii paljon opettelua, ehkä liikaakin. Ensivuoden Soul Calibur 6:lle on kovat odotukset.
     
  19. _markku_

    Markus Saarinen _markku_

    Äänestin viidentenä Rocket Leagueta, vaikkei äänestyskelpoinen olekkaan. Virallinen ääneni meni Horizon zero downille, vaikka keväällä vielä epäilin pelin mahdollisuuksia. Parempaa pelattavaa ei vain ilmestynyt koko vuonna.
     
  20. Renki

    Ville Wikström Renki Henkilökunta Mode

    Ihan käsittämättömän kova pelivuosi, ei muistu toista tällaista mieleen. Omia valintoja joista voisi melkein minkä tahansa ottaa:

    Assassin's Creed: Origins, Cuphead, Hearthstone: Kobolds & Catacombs, Hellblade: Senua's Sacrifice, Legend of Zelda: Breath of the Wild, Lydia, Mario+Rabbids: Kingdom Battle, Mass Effect: Andromeda, Metroid: Samus Returns, Nex Machina, Sonic Mania, Steamworld Dig 2, Stellaris: Utopia, Thimbleweed Park, Torment: Tides of Numenera.

    Sitten vielä osasto "en ole ehtinyt kokeilla tarpeeksi mutta pidän melko varmasti":
    Dark Souls III: Ringed City, Divinity: Original Sin II, Hollow Knight, Horizon: Zero Dawn, Nioh, Persona 5, Prey, Super Mario Odyssey, Uncharted: The Lost Legacy, Xenoblade Chronicles 2.

    En nyt vielä äänestänyt kun hyvinkin saattaisin äänestää Mass Effect: Andromedaa kuitenkin ja sitä ei ole listalla. Myös Full Throttle: Remastered, Skyrim VR, Doom VR ja Star Trek: Bridge Crew puuttuivat. Tulkinnan mukaan esim. Pillars of Eternity: Complete Editionin voisi laittaa listalle kun se tuli konsoleille. Entäs SNES:n Star Fox 2? Ei paras peli mutta hei, uusi SNES-peli!
     
  21. _markku_

    Markus Saarinen _markku_

    Voihan sitä antaa äänen vaikka Pelit-lehden arvostelun pohjalta.
     
  22. Hallonhillo

    Juho Leinonen Hallonhillo

    Life is Strange: Before the Stormin voisi lisätä vielä listaan.
     
  23. jj

    Joni Rintala jj

    Battlechasers ja Regalia of men and monarchs puuttuu.
     
  24. fluojn

    Jaakko Näsi fluojn

    Zelda on meikkiksen valinta. Ei maha mittään :D
     
  25. Saniala

    Mikko Santala Saniala

    Vähän sama juttu täällä. Ulkoistan valintani muille ja viis peliä mitkä mainitaan tämän viestin jälkeen on ne mitä äänestän.
     
  26. Issaries

    JAAKOLA JANNE Issaries

    Vuoden pelatuin peli: Overwatch

    Tämän vuoden peleistä Divinity OS2, Gwent, Horizon ZD, Torment ja Yakuza 0,
     
  27. Saniala

    Mikko Santala Saniala

    Siinä ne sit oli.
     
  28. jmh2

    Juha-Matti Häätylä jmh2

    Hyvä lisä muuten tuo "mitä peliä pelasin eniten".
     
  29. LateksiNarkkari

    Tero Uuttana LateksiNarkkari

    Yakuza 0 kiinnostaa, mutta oon miettiny pitäskö kuitenkin pelata Yakuza 4 ja 5 alle.
     
  30. Dunst

    Antero Kyyhky Dunst Henkilökunta Mode

    Yakuzat 5 ja 0 ovat minun suosituksia, 4 ei ole erityisen ikimuistettava osa. Noista 0 on pelattavin ja paras "pelinä", mutta 5 tyhmän megalomaaninen. PS3:n rajoitukset tulevat kuitenkin vastaan, kun beat'em'upia venytetään metsästys- ja managerisimuksi.
     
  31. Crystal Hunter

    Juha Kuosmanen Crystal Hunter

    Esitteli nelonen sentään Akiyaman, joka on parasta Kazuma Kiryun jälkeen. Eikä missään muussa pelissä lyödä nyrkeillä päälle vyöryviä massiivisia kivenlohkareita murskaksi jotain ukkoa suojellessa.
     
  32. Renki

    Ville Wikström Renki Henkilökunta Mode

    Ostin Yakuza 0:n Prisman alelaarista 10€ hintaan. Tosin nyt annoin sen vaimon veljelle joululahjaksi, en minä sitä kuitenkaan koskaan jaksaisi pelata. Tavallaan kiinnostaa, mutta ilmeisesti kyseessä aika massiivinen sarja, ei ole aikaa.
     
  33. Filindel

    Aleksi Rundgren Filindel

    Olen pelannut vain yhtä tämän vuoden peliä, PUBGia, ja sitäkin vain yhden matsin, joka päättyi yllättäen äkkikuolemaan out of nowhere. Se on kuitenkin antanut niin paljon viihdettä YouTube-videoiden muodossa, että en pode huonoa omatuntoa sen äänestämisestä.
     
  34. Dunst

    Antero Kyyhky Dunst Henkilökunta Mode

    Akiyaman tarina on kyllä mielenkiintoinen, totta turiset.
     
  35. cbel1

    Jukka-Pekka Hautanen cbel1

    Oli kyllä hirmukova pelivuosi. Äänet meni Gwentille, Stellariksen delsuille, Orginal Sinille ja Thimbleweed Parkille.

    Vaikka kovia pelejä riitti tuleville vuosille asti, niin itselleni Gwent räjäytti potin täysin ja nousi yhdeksi parhaimmista pelaamistani peleistä ikinä. Samalla Gwent varasti suurimman osan kaikesta peliajasta heti open betan ilmestymisen jälkeen.

    Vaikka olen kaikki Witcherit todella hyvillä mielin nauttinut ja ostanut useampaan kertaan, niin silti ne eivät saaneet haluamaan lisää. Vasta Gwent sai aikaan palavan rakkauden koko Noiturien maailmaa kohtaan ja samalla tuli luettua putkeen läpi kaikki kirjatkin.

    Teema on täydellinen korttipeliksi ja jumalaisen kaunis korttitaide ottaa siitä aivan kaiken irti. Samalla pelin mekaniikka tekee irtioton muihin korttipeleihin ja korjaa kaikki suuret ärsyttävyydet kerralla mitä muissa genren peleissä on. CDPR:n laatu ja hiominen näkyvät hienosti pelissä jatkuvina päivityksinä ja panostuksen esportsiin. Aivan täydellinen paketti.
     
  36. bastardo

    Jari Virtanen bastardo

    Tajusin juuri, etten ole pelannut mitään listan peleistä.
     
  37. Xanatos

    Jaakko Tähtinen Xanatos

    Äänestettävistä peleistä olen pelannut Thimbleweed Parkia, enkä sitäkään läpi.
     
  38. Quutone

    Matti Hirvijärvi Quutone

    Mihin asti äänestys on auki?
     
  39. Toivoton

    Jukka Toivola Toivoton

    Haluaisin äänestää, mutta valitettavasti liittymäni puhelinnumeroni on lyhyt, mallia 050-xxxx eikä lomake hyväksy sitä, eikä myöskään +35850xxxx muodossa.
     
  40. Issaries

    JAAKOLA JANNE Issaries

    Niin se vanhuus vain iskee...
     
  41. Jaime Kubovski-Käki

    Aki Kuuppelomäki Jaime Kubovski-Käki

    Laita siihen jokin sellainen numero, jota ei taatust ole olemasssa. Ainoa syy, miksi ne tuota tietoa kysyvät, on suoramarkkinointi. Eivät ne muuten sieltä soittele. Ja jos soittavatkin, niin niillähän todennäköisesti on jo todellinen numerosi asiakastietokannassa, eikä tuossa annettu numero sitä taatusti korvaa, joten siihen voi laittaa ihan vaan paskaa.
     
    Toivoton tykkää tästä.
  42. Necromutant

    Joona Kiviniemi Necromutant

    Ostin yhden tänä vuonna ilmestyneen pelin, mutta en ole pelannut sitä. Viime vuoden äänestykseen alan kuitenkin olemaan hiljalleen valmis.
     
    LeGrey tykkää tästä.
  43. Zurma

    Anssi Pasanen Zurma

    Pelit.fi - Peliaiheinen foorumi jossa kukaan ei ikinä kuitenkaan pelaa mitään.
     
    Crystal Hunter tykkää tästä.
  44. Jaime Kubovski-Käki

    Aki Kuuppelomäki Jaime Kubovski-Käki

    Tarkoitat kai, että peliaiheinen foorumi, jossa monilla ei ole pakkomiellettä pelata kaikkia uusimpia pelejä samantien.
     
    Muokattu: 25.12.2017
  45. jj

    Joni Rintala jj

    Kyllä niitä vajaan vuoden viiveelläkin voi pelata, hintakin puolittuu useissa tapauksissa puolen vuoden sisään.
     
  46. OmegaPottamies

    Juho Pohjalainen OmegaPottamies

    Joo, ja sitäpaitsi kone on vähän liian vanha (ja mieli liian kyyninen) pelaamaan noita AAA-pelejä, ja nykyään kiinnostaa muutenkin enemmän indiet joita Pelitissä ei puolestaan juuri näe. Koko ajan pitää heitellä pelejä joita kukaan ei ole viitsinyt arvostella, koska ne vitun graafisesti nätit mutta mielikuvituksettomat AAA-paskat mainostavat joka paikassa ja lahjovat kaikki silkalla helposti niellettävällä keskinkertaisuuspuurollaan.

    Oli tuolla listalla silti sentään Cuphead ja pari muuta, mutta muuten kaikki hyvät puuttuvat.
     
  47. Humakt83

    Risto Salama Humakt83

    Vuoden paras: Divinity Original Sin 2
    Kivenkova toka sija: Prey
    Muut: Cuphead, Hollow Knight, Nex Machina

    Mielestäni lisälevyt, dlc:t ja kaiken maailman EE:t kyllä voisi jättää äänestyksen ulkopuolelle tai omiin kategorioihinsa.
     
    Muokattu: 25.12.2017
    LateksiNarkkari tykkää tästä.
  48. Crystal Hunter

    Juha Kuosmanen Crystal Hunter

    Eivät nuo lisähärpäkkeet kyllä koskaan mitään vuoden peli -äänestystä muutenkaan voita.
     
  49. OmegaPottamies

    Juho Pohjalainen OmegaPottamies

    Koska niistä ei suurin osa pelaajista edes ole kuulleet, koska raha ja mainonta.

    Minäkin jään isosta osasta paitsi.
     
    Muokattu: 25.12.2017
  50. Jaime Kubovski-Käki

    Aki Kuuppelomäki Jaime Kubovski-Käki

    Melko lailla ainahan (no okei, ysärivuosista en ole varma) lisärit ovat näissä äänestyksissä mukana olleet. Itse olen aina jättänyt ne huomiotta, poislukien jotkut standalone-lisärit, jotka seisoivat omilla jaloillaan.

    Eikun hetkinen, kerran taisin äänestää lisäriä. Se oli muistaakseni joskus viime vuosikymmenellä, kun PC:llä oli niitä kuivia pelivuosia.
     
    Muokattu: 25.12.2017