Vuoden peli -äänestyksen FINAALI!

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja Tuomas_PELIT, 04.12.2015.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. ekkiN

    Nikke Rotonen ekkiN

    Omat äänet seuraavanlaiset:

    Vuoden peli Bloodborne
    Varasijalla The Witcher 3
    "Inhokki" NHL 16

    Perustelut:
    Parhaat pelit iskevät aina tutkan alta. Olin äärimmäisen epäluuloinen Bloodbornea kohtaan. Roolipelivivahteinen toimintaseikkailu japanilaiseen tyyliin, not my cup of tea. Tai niin luulin, sillä vaikea mutta reilu haaste, veitsenterävä pelattavuus ja mielenkiintoinen miljöö veivät mukanaan. Välillä ärräpäät lentelivät, mutta toisaalta taas onnistumisen tunteet olivat palkitsevampia kuin missään muussa pelissä aiemmin. Peli onnistui liimaamaan minut ruudun eteen kymmeniksi tunneiksi tarjoten joka minuutille mielekästä tekemistä. Se on vuoden pelin merkki.

    The Witcher 3 on joka puolin laatutekele: nätti kuin sika pienenä, mielenkiintoinen tarina ja paljon mielekästä ja vaihtelevaa tekemistä. Tekemistä on jopa liikaa itseni kaltaiselle nurkkien nuohoojalle: kaikkien pelituntien jälkeen juoni on vielä alkutekijöissään.

    NHL on pelisarja, jonka uusinta osaa odotan innolla joka vuosi. Saan myös pettyä karvaasti joka vuosi. Pelintekijät tuntuvat keskittyvän joka kerta epäolennaisiin uudistuksiin oikeiden ongelmien korjaamisen sijaan, minkä seurauksena samat bugit vaivaavat pelejä vuodesta toiseen. Paras jääkiekkopeli markkinoilla toki, mutta se ei ole kovinkaan mairitteleva meriitti kilpailun puuttuessa.
     
    Kars Skywalker ja _markku_ tykkäävät tästä.
  2. _markku_

    Markus Saarinen _markku_

    Tässä on kyl onnistuttu kiteyttämään täydellisesti omat mielipiteeni. Tuo onnistumisen tunne on juttu, jota harva peli onnistuu luomaan. Bloodborne tekee sen melkein täydellisesti. Parissa kohtaa olisi löydettävä aarre voinut olla vähän parempi. Esim. Dark souls onnistui salapaikkojen palkitsevuudessa paremmin. Witcherissä hirviöt alkavat aika nopeasti toistamaan itseään ja väistöliekitys taktiikan ollessa vähän liiankin tehokas, niin homma alkaa toistamaan itseään turhan nopeasti. Tarina kerrotaan Witcherissä hienosti ja vaihtoehdoilla on vaikutusta lopputulokseen, mutta hyvin usein jää kuitenkin se onnistumisen tunne kokematta, kun peli pelaa itse itseään. Mainioita pelejä molemmat. Henkilökohtaisesti en ainakaan keksi mitään muuta peliä vuoden Top kakkoseen.
     
  3. Jaime Kubovski-Käki

    Aki Kuuppelomäki Jaime Kubovski-Käki

    Olet näköjään oikeassa, mitään mainintaa ei löydy. Honkalan ilmiselvä joulukrapula sotkee äänestystä nyt mahtavasti.

    Äänestysaikaa on varmaankin niin kauan kuin Tuomasta sattuu huvittamaan. Esimerkiksi jos väärä peli aloittaa äkillisen nousun, niin äänestysaika voi loppua hyvinkin nopeasti. Tai jos väärä peli on kärjessä, mutta oikea nousee, niin äänestys saattaa jatkua vaikka juhannukseen asti.
     
    Muokattu: 04.01.2016
  4. Mouse Teräspekoni

    Juho Ahveninen Mouse Teräspekoni

    Onhan sitä äänestystä tuossa twitterissä mainostettu ja varmaan facebookissakin, mutta emt sitten kuka niitä lukee.
     
  5. _markku_

    Markus Saarinen _markku_

    Niin ja kyllähän tämäkin ketju näkyi tuossa etusivulla jonkin aikaa. Tietty parempi olisi, jos se näkyisi siinä kokoajan.

    Mut täytyy kyl ihmetellä, että äänestys on käynnissä, mutta speksit eivät ole vieläkään ihan loppuun asti mietittyjä. Luulisi, että nämä ehtisi lyödä lukkoon jo marraskuussa.
     
    Muokattu: 04.01.2016
  6. Atlas

    Ville Ranto Atlas

    Vähän yllämainittujen juttujen vuoksi tämä saisi olla jotenkin paljon virallisempi juttu, paremmin kaavoitettu tai miten sen nyt sanoisi. Nyt tämä tosiaan on yksin Tuomaksen harteilla, ja toki sinänsä hyvin hoidettu ja informoitu aina kysyttäessä jne., mutta esimerkiksi vuodesta toiseen vaihtuvat äänestyskategoriat ja -säännöt tekevät tästä välillä vähän turhan kotikutoista puuhaa.
     
  7. Mikke

    Jori Boström, KANSAKUNNAN MARSALKKA Mikke

    En ole mikään kultasilmä, mutta eihän jotain Dark Souls kakkosta oikein vain pysty pelaamaan jonkun Bloodbornen jälkeen.

    Eikä se Bloodborne ollut sekään mitenkään erityisen näyttävä peli, vaan ansiot oli ihan muualla. Silti, toi Dark Souls 2 näyttää jotain minecraftilta tai legolandialta sen jälkeen.
     
  8. Celebros

    Harri Ilkko Celebros

    Ymmärrän hyvin. Aloittelin itsekkin Souls kakkosen Bloodbornen jälkeen ja se tuntui rumalta ja kankealta. Niin vain siihen kuitenkin muutaman tunnin jälkeen tottui ja löysi taas ne hyvät puolet uudestaan. Hieno peli edelleen, ei vain korkeinta luokkaa mitä standardeihin tulee.
     
  9. Mikke

    Jori Boström, KANSAKUNNAN MARSALKKA Mikke

    Nää twitterit ja muut on vähän niin kuin aivovammaisten jokeltetua traumoistaan tai spurgujen lasinpesuaine testit - varmaan omissa porukoissaan ihan pop, mutta kukaan täysjärkinen ei edes pieraise siihen suuntaan.
     
  10. Mikke

    Jori Boström, KANSAKUNNAN MARSALKKA Mikke

    Mun mielestä on sinänsä edes väärin äänestää vuoden pelistä - se on Witcher ja olisi ollut monta vuotta ja on monta vuotta tämän jälkeenkin. Ei mikään pääse edes lähelle. Jos pitäisi yksi peli valita, minkä tahtoisi kokea uudestaan, missään merkityksessä, niin onhan se nyt ihan kirkkaasti toi.

    Mitä peliä voi suositella, jos joku nyt pitää saada pelaamaan, eikä saa kuin yhden valita? Vitseri tietysti. Jotain alakategorioita voi sitten olla mieltymysten mukaan, mutta on toi ihan miltä kantilta tahansa paras peli joka on vastaan tullut.

    Haloo, missä muussa pelissä ikinä ja koskaan tämän jälkeenkään EI tule skipattua jotain hinttimäistä lauleskelukohtausta? Olin valmis tuossa vaiheessa lähtemään paskalle/röökille ja antaa koneen pauhata, mutta ajattelin sen kohtauksen ehkä keskeytyvän johonkin merkilliseen tapahtumaan, joten jäin sittenkin ruuduun ääreen - oli se silti nolo, mutta jos pelin paskinkin kohtaus on tota luokkaa, niin sen pitäisi jo kertoa jotakin.

    Ja tossahan on vielä fiksusti säätövaraakin silleen, että jos tahtoo taisteluista vaativimpia, niin sehän onnistuu. Joo, kysymysmerkitkin saa pois maisemia pilaamasta, jos on joku elämysautisti. Tolleen ihan normaalina se on mun mielestä parhaimmillaan, varmaan osittain siksi, kun en ole muita moodeja edes kokeillut, mutta eihän tästä tarvii mitään äänestää.

    Tai riidellä, voidaan mun puolesta ihan suoraan vaan tapella se parhaus selville?


    Bloodbornelle joku kunniamaininta ja toimintapeleistähän se on paras.
     
  11. Mikke

    Jori Boström, KANSAKUNNAN MARSALKKA Mikke

    Heh, mutta äänestämään en näemmä pääse.

    Mitä vittua? ENSIMMÄISEN VAIHEEN ÄÄNESTYS PÄLÄPÄLÄ!!!
     
    Muokattu: 04.01.2016
  12. Tuomas_PELIT

    Tuomas Honkala Tuomas_PELIT Admini

    Äänestysaikaa on 15.1. asti.

    Toistaiseksi toinen kierros näkyy tässä ketjussa ja somessa. Etusivunäkyvyys ja maininta lehdessä seuraavat pian perässä.
     
  13. aes

    Tony Muukkonen aes

    Scholars of the First Sin on kyllä ainakin tietokoneella varsin nätti vaikka Bloodborneen vertaisi. Pelinä ei toki yhtä hyvä, mutta kyllä tuo silti kannattaa läpi hakata.
     
  14. suurikelmi

    Ville Seppälä suurikelmi