Konehuone - Logitech G402

 

Vikisevä hiiri

G402 tuo joulun pelihuoneeseen.

 

Huomasin pitäväni Logitechin G402 -hiirestä ensikosketuksella, sillä se sopi keskikokoiseen kouraani täydellisesti. Hiiri jää kooltaan kouraotteelle tarkoitettujen minihiirien ja kämmeneen menevien rottien välimaastoon. Myös otteeni on tyylien välimaastossa, sillä käytän hiirtä sormenpäillä, mutta annan kämmenen levätä matolla ja hiirellä. Hiiren vasemmassa reunassa on peukaloura, joten vasureille G402 ei sovi.

Ensikosketus oli positiivinen yllätys, koska muovi ei näytä järin laadukkaalta. Furyn mattapinta on kuitenkin mukavan karhea ja jopa lämpimän tuntuinen. Lisänapit ovat kovaa muovia, ainoastaan rulla on aavistuksen liukasta kumia. Rullassa on selvät pykälät, joten liikkeen tuntee vaikka sormi liukuukin rullalla. Rulla toimii myös nappina jämäkästi, mutta esmes foorumilla viestien ohi rullaillessa hiiri vikisee selvästi. Voi olla vain yksilövirhe, mutta silti ärsyttävä.

Hiiressä on kahdeksan nappia, joihin kaikkiin osuu hyvin. Ainoastaan kyljessä olevaan nappiin joutuu vähän venyttämään sormea. Käytin sitä ensi alkuun tangettinappina, mutta osuminen vaatii käden asennon muuttamista, mikä haittasi tähtäystä. Yleensä peleissä joutuu puhumaan juuri silloin kun on kiire. Oletuksena nappi pudottaa hiiren herkkyyttä painamisen ajaksi, mikä ainakin minun kirjoissani tuntuu tarpeettomalta, varsinkin jos napin käyttö vaatii otteen muuttamista.

Etusormelle on kaksi pikkunappia hiiren vasemman napin vieressä. Peukalolle on kyljessä kaksi nappia, jotka oletuksena on säädetty selaimen eteen ja taakse -napeiksi. Logitechin ohjelmistolla nappeihin saa tehtyä halutessaan vaikka makroja. Kaikki napit reagoivat painallukseen selvällä naksahduksella.

G402 on varsin konstailematon hiiri. Laitteesta puuttuvat kaikki turhat kikkailut kuten langattomuus ja lisäpainot hienosäätöön. Johtokin on peruskumiletkua paksun kaapelipiuhan sijaan. Komeuden kruunaa sininen G-logo, jonka ledin kirkkautta ja vilkkumista voi ohjelmallisesti säätää. Tuikitärkeä ominaisuus siis, jos haluaa pelihuoneeseen jouluista ilmettä.

Kun tarkistin hiiren hinnan, yllätyin positiivisesti. Odotin G402:n olevan himppasen kalliimpi, mikä on aina hyvän kaupan merkki. Hiiri toimii virheettömästi ja tarkasti, mutta niinhän optiset hiiret nykyään aina.

 

Tuukka Grönholm

 

5 tähteä

Erinomainen pelihiiri, josta en keksi muuta moitittavaa kuin vikisevän rullan.