10 vuotta

Pelit täyttää tämän numeron myötä 10 vuotta. Kymmenen vuotta pelialalla on uskomattoman pitkä aika.

Kun kaikkien aikojen ensimmäisessä numerossa vuonna 1992 kannessa luki PC, Amiga, Atari ST, C64, nyt siinä lukee PC, Xbox, PlayStation 2 ja Gamecube. Kotitietokoneet ovat siirtyneet historiaan ja tilalla ovat paljon tehokkaammat konsolit. Vain PC pitää pintansa.

Juhlanumeron mukana saat rompun, jossa on kaikkien aikojen ensimmäinen Pelit Acrobat-muodossa. Lehteä ei ole painettuna versiona saatavana enää mistään, mutta tietokoneesi ruudulla pääset näkemään, mistä kaikki alkoi. Skannasimme mukaan myös kaikki ilmoitukset, joista selviävät muun muassa kymmenen vuoden takaiset hinnat, ja jotka nostavat hymyn huulille.

Ensimmäisessä Pelit-lehdessä on kaksi aukeamaa, joista olemme edelleen ylpeitä: Monkey Island 2:n ensimmäisen saaren ratkaisu sarjakuvaversiona. Kuvankäsittelytekniikka oli juuri edistynyt siihen pisteeseen, että moinen oli mahdollista. Pelit on Suomen ensimmäisiä, ellei peräti ensimmäinen kokonaan tietokoneella kuvia myöten taitettu lehti.

Monet ensimmäisen lehden peleistä ovat vaipuneet unholaan, mutta yksi peli pitää edelleen pintansa: Civilization. Annoimme sarjan ensimmäiselle pelille tuolloin 96 pistettä ja PelitHuippu-merkin. Merkki muuttui myöhemmin muotoon Pelit Suosittelee.

Kymmenen vuotta sitten emme uskaltaneet edes ajatella vuoteen 2002 asti. Toki oletimme, että pelaamisesta tulee suosittua ja että peliharrastus leviää, mutta kymmenen vuotta tuntui toivottoman pitkältä ajalta. Vaikea on nytkin kuvitella, millainen maailma on vuonna 2012, saati sitten Pelit.

Pelit on kiistatta Suomen suurin pelilehti. Joulukuun lehtiuudistus toi mukanaan paljon uusia lukijoita ja nyt näyttää siltä, että levikki nousee suuremmaksi kuin koskaan.

Pelit ei olisi kuitenkaan Suomen suurin ilman lukijoitaan. Kiitos niille muutamalle kymmenelle, jotka ovat olleet alusta lähtien mukana, kiitos niille sadoille, jotka ovat aloittaneet tilauksensa jo vuonna 1992 ja jotka ovat edelleen tilaajia. Kiitos kaikille nykyisille lukijoille: teitä on paljon. Kiitos myös kaikille ilmoittajillemme luottamuksesta.

Kiitos myös avustajat, toimitus ja markkinointi. Jatketaan vielä toiset kymmenen vuotta.