Action Replay 2 - Dopingia

http://www.codejunkies.com

Valmistaja: Datel

Testikappale: Gamedog Oy

Puh: (03) 734 5008

Hinta: noin 300 mk

Jo Commodore 64:n päivistä lisälaitemarkkinoilla roikkunut englantilainen Datel tuo Action Replaynsa myös PS2:lle. Muinaisissa laitteissa oli konekielimonitoreita, turbolatauksia ja muita vippaskonsteja, mutta nyt mukana on vain huijaussysteemi.

Homma toimii yksinkertaisesti. Aluksi muistikorttipaikkaan tungetaan kapine, jonne kaikki koodit tallennetaan. Seuraavaksi ladataan CD:ltä huijausohjelma ja valitaan koodit. Lopuksi pesään viskataan vilpin kohteena oleva peli.

Heti alkuun paljastuu muutama pieni puute. AR2-korttia joutuu tunkemaan koneeseen huomattavasti tavallista muistikorttia rankemmin, sillä se ei loksahda paikalleen siististi. Kortti pitää runtata voimalla pohjaan asti. Ohjelmistolla oli välillä vaikeuksia kortin löytämisessä, mutta uusi asennus korjasi yleensä tilanteen. Allekirjoittaneen koneessa Action Replay 2 ei toiminut lainkaan, jos samaan aikaan yritti käyttää Sonyn omaa PS2-Multitapia.

Pakettiin kuuluu myös bonus-CD, jossa on yli 3000 PSone-koodia. AR2-kortille ei voi tallentaa uusia PSone-koodeja, vaan sitä varten on hankittava Action Replayn PSone-malli. Bonuskoodit eivät olleet kovin varmatoimisia. Ne kaatoivat pelin melko usein riippumatta siitä, oliko käytössä PS2 tai PSone.

Ammattihuijari

Kortille on tallennettu valmiiksi pinkka koodeja hiljattain ilmestyneisiin PS2-peleihin. Uusia koodeja saa netistä Datelin www.codejunkies.com-sivustolta.

Puuhastelun koukkuna ovat koodit, joista pelintekijätiimit eivät ole vastuussa. Esimerkiksi lumilautailu SXX:n kellon voi pysäyttää. Myös pistemäärän voi tyrkätä pysyvästi maksimiin, joten temppukisoissa eteneminen on lastenleikkiä. Mätkinnöissä pystyy käyttämään yhden osuman tyrmäyksiä ja loppumattomia energioita. Tekkenin kaikki salaisuudet ja Dead or Aliven puvut aukeavat vaivatta.

Koodit koostuvat kahdeksan heksadesimaaliluvun sarjoista. Yhdessä koodissa on vähintään kaksi sarjaa, eli kuusitoista lukua. Ne lisätään AR2-kortin muistiin huijaus-CD:n ohjelmalla. Systeemi tukee USB-näppäimistöä, mutta koodit on helppo syöttää myös tavallisella padilla. Aivan kaikki koodit eivät jostain syystä toimineet, mutta suurin osa teki sen mitä lupasikin.

Action Replay 2 on toimiva huijaussysteemi. Jos pelaamalla pärjääminen ottaa voimille, Datelin kapine auttaa kummasti.