Alien Olympics

Teoriassa on hyvä, että perusarvoja kunnioitetaan. Nopeaa napinnaputusta edellyttävät urheilupelit olivat aikoinaan hurja menestys, ja Konamin Track and Field -kolikkopeliä moni muistelee kaiholla. Tällä kertaa etsitään galaksin nopeinta näppäimistönkurittajaa Mindscapen Muukalaismestaruusmenoissa.

Lajeja on kaikkiaan viisitoista. Osassa juostaan, osassa uidaan ja osassa juostaan ja lopulta hypätään. Hysteeristä napinhakkaamista seuraa tarvittaessa oikein ajoitettu ja suunnattu loikka. Skeet-ammunta ja jousiammunta ovat mukana suoraan esikuvista kopsattuina. Kokonaisuutta komistavat Thrust-klooni Jetpack Tag ja Pacman-vaikutteinen survival-leikki.

Kotelon kuvissa Alien Olympics näyttää hassulta, jopa hyvältä. Lumous haihtuu kuitenkin nopeasti pelin kimppuun päästyä. Vaikka valittavissa olevat hahmot ovatkin hilpeitä, niiden animaatio ei innosta. Toteutus on sisältöön nähden riittävä, muttei missään nimessä hohdokas. Tapahtumat etenevät aivan liian verkkaisesti.

Yksin pelattuna Alien Olympics on häkellyttävä kokemus. Nakuti-nakuti-nakuti-naps. Nakuti-nakuti-nakuti-naps. Spläts. Nakuti-nakuti-nakuti-naps. Spläts. Selkäydin meinaa räjähtää. Kavereiden kanssa äheltäessä voi sentään vahingoniloisesti ilkkua muiden mönkään menneille kahden millimetrin hyperloikille. Kaikkiaan kahdeksan hemmoa voi yhtä aikaa olla kisoissa mukana. Paria lajia lukuunottamatta kisatapahtumat etenevät vuorollaan, joten hekumallisiin näppäimistönmurskajaisiin ei ylletä.

Yllättäen parasta Alien Olympicsissa on sen mukana tuleva bonuspeli Magician Apprentice, joka on kelvollinen PC-tasohyppely. Loisteliaat taustat, hyvin animoidut hahmot ja upea musiikki houkuttelevat pelaamaan sitä toisenkin kerran. Hidas tempo ja mielikuvitukseton pelidesign lannistavat lopulta.

Tarkemmin Alien Olympicsin ohjevihosta selaillessa paljastuu mielenkiintoinen yksityiskohta: pelin alkuperäisversio on tehty Gameboylle! Kenenköhän idea on ollut kääntää peli PC:lle?

Nämä pelit olisi pitänyt pakata Kids Fun and Play -paketiksi ja laittaa kanteen "4_6-vuotiaille"-lätkä. Muille Alien Olympicsia ei voi suositella edes nostalgiasyistä.

50