Bet on Soldier (nettiarvostelu) – Trumanshow 2: Judgement day

Kun Tosimiehelle paljastui, että hänen elämänsä on pelkkää tv-showta, ei hän pienellä äänellä huikannut katsojille hauskoja jatkoja. Pieni ääni sanoi pään sisällä naps ja pieni käsi tarttui haulikkoon.

BFG Brother, Haluatko massamurhaajaksi, Speden Shrapnelit ja muut suositut ohjelmat saavat tasoisensa kilpailijan Bet on Soldierista.

Kaukaisessa tulevaisuudessa, vuonna 1997, ihmiskunta on jakautunut kahtia ja tappaa toisiaan ajankuluksi. Pullamössösukupolvi on vaihtunut ruudinhajuiseen äijäporukkaan, joka heittelee toisilleen loukkauksia ja kranaatteja. "Pyyhin sulla pöytää niin pahasti, että lapsistas tulee siivoojia" uhoaa kovanaama tv-kameralle parhaaseen katseluaikaan.

Betonisotilaat

Idea on hyvä, mutta Bet on Soldier on tyyppiesimerkki yhdentekevästä räiskinnästä. Päämäärättömästi säntäilevä sotilas metsästää vaimonsa tappajaa, matkalla mies purkaa pahaa oloaan ja ruumispino kasvaa kartuttaen pelikassaa. Aseilla saa ja mechoilla pääsee.

Päähenkilö juoksee lähes koomisesti puolelta toiselle huojuen, keskivertoa aikuisviihdenäyttelijää enemmän huohottaen, halki vasemmalla kädellä tehdyn kenttäsuunnittelun ja kahvihuonekeskusteluissa syntyneiden juonikuvioiden. Tehtävien lopussa odottaa ennalta valittu loppuvastus ja ottelu siirtyy Bet on Soldier tv-formaattiin. Televisiointi valitettavasti menettää hohtonsa, sillä se on perinteinen bossin tappo, josta saa sitä enemmän liksaa mitä vaikeamman vihun eteensä tilaa. "Pure perestroikaa" huutaa Työväenpresidentti ja lasauttaa täyslaidallisen loka-aseella kohti Red Tarzaa.

Vihollisten tekoäly ei loista, mutta ei kömmähtelekään. Pystyipä muutama loppuvihollinen jopa sokaisemaan minut väläyskranaatilla ja läväyttämään lähietäisyydeltä haulin korvien väliin. Vaikka tuholaiset yleensä alussa piilottelevat esteiden takana, sai pakokauhu heidät juoksemaan kulman taakse. Siellä he odottivat megahyperhaulikkoni vapauttavaa kosketusta. Nyt kaverit tuijottelivat rauhassa tähtiä, vaikka hetkeä aiemmin olivat paniikissa juosseet tätä Stalinin huuliharppua karkuun.

Asevarastossa on haulikkojen lisäksi kilometrien päästä tarkkoihin pääosumiin kykenevä pistooli, turhat konekiväärit, itsemurhaan erinomaisesti soveltuva liekinheitin, kaikkien rakastama tarkkuuskivääri ja muutama hauska kranaatti, joita surkean heittosysteemin takia tulee harvemmin käytettyä. Panssaroinneista innovaatio on Counter Strikessäkin hetken vieraillut mellakkakilpi, jonka kurkistusaukosta pystyy ampumaan ja ottamaan katsekontaktia tarkkuuskiväärin rihloihin.

Tallennus on pelisuunnittelun luksusta. Sitä ei tosimies kaipaa, eikä vollaa, vaikka samat animaatiot näytetään sata kertaa. Näin on suunnittelukomitea viisaudessaan päättänyt.

Shave yourself, soldier!

Jaksoin pelata hieman ylitse puolenvälin, mikä oli liioittelua, sillä peli tylsistytti jo ensimmäisen kentän aikana. Itseään toistavat tapa kaikki -missiot ja keltainen avainkortti jäi kentän alkupäähän -sutkautukset huonolla ääninäyttelyllä lorottivat viimeisenkin kiinnostuksen kipinän tuskistaan.

Lyön vetoa, ettei tämä sotilas menesty.

69