Blitzkrieg: Rolling Thunder (PC) (lisälevy)

Jos Saksan armeija olisi ollut yhtä peräänantamaton kuin saksalainen CDV, Wehrmacht taistelisi edelleen. Pystyyn kuolleelle Sudden Strikelle pukkaa lisuria, ja Blitzkriegin parasta ennen -päiväys lähestyy lujaa Rolling Thunder -lisälevyssä. Levyn sankari on legendaarinen jenkkikenraali George Patton, jonka uraa seurataan Afrikasta Eurooppaan 18 tehtävän kampanjassa.

Toiseen maailmansotaan sijoittuva puolirealistinen Blitzkrieg (Pelit 5/03, 88 pistettä + suositus) on edelleen yksi niitä harvoja toimintanaksuja, joita viitsii pelata. Olin etukäteen varma, että nyt nousee Nirvin mamman pojalla tie pystyyn, mutta kummasti myrsky jaksoi rullata. Kuten edellisessä lisälevyssä, myös tässä on vain skriptattuja laatutehtäviä, ei koneen tekemiä tusinatehtäviä.

Peliin ei ole tehty isoja muutoksia, tykistö on edelleen jumalan nyrkki ja jalkaväki kuolee ilkeästi mulkaisemalla. Uutta ovat paitsi muutama uusi yksikkö ja taistelualue, myös se, että nyt pelataan jenkkien helposti särkyvillä romuilla.

Kun vastassa ovat toisen maailmansodan parhaat tykit ja tankit, taktiikkoja pitää vähän viilata. Esimerkiksi innokas tykkimiehiä harventava tarkka-ampuja saa äkkiä metsästäjät peräänsä. Pientä uutta ovat täydennykset, joita saa valtaamalla sopivan paikan. Lentokentän valtaus voi mahdollistaa koko ilmaiskujen kirjon, sataman valtaus tankkitäydennyksen.

Rollling Thunder täyttää lisärin paikan, mutta älä hyvä Nival edes harkitse mitään Tyynenmeren Blitziä. Kaikella on aikansa, ja Blitzkriegin aika päättyy... nyt!

80