Capcom vs SNK 2 EO (Xbox)

Capcom jaksaa urheasti kannatella kaksiulotteisten perusmätkintäpelien manttelia. Tällä kertaa on vuorossa toinen osa yrityksen omien sankareiden ja SNK:n nyrkinheiluttajien välisestä taistelusta.

Erilaisia pelattavia hahmoja on tarjolla peräti 46 kappaletta. Jokaisen hahmon taistelutekniikka on hieman erilainen, vaikka perusliikkeet pysyvät koko ajan pitkälti samoina.

Taistelussa on kerralla vastakkain aina kaksi hahmoa, eikä mukana ole esimerkiksi Capcomin Marvel-sankareilla maustetusta pelistä tuttuja tukihahmoja. Joukkueeseen voi kyllä kuulua yhteensä kolme hahmoa, mutta kentän ulkopuolella odottelevat sankarit eivät auta aktiivista taistelijaa mitenkään.

Suuren hahmomäärän lisäksi soppaa on sekoitettu useilla erilaisilla taistelutyylivalinnoilla. Näitä grooveiksi kutsuttuja tekniikoita on kuusi erilaista, ja ne vaikuttavat pelaajan erikoisliikkeisiin. Osa sopii hyökkäävään ja osa puolustavaan pelitapaan, joten itselleen sopivan tyylin löytämiseen kannattaa tuhlata hetki aikaa. Tyylit luovat mukavaa lisäväriä ja eri grooveja käyttävien pelaajien otteluista muodostuu usein jännittäviä.

Potkusankarit tottelevat padia mallikkaasti. Peukalonapeista lähtevät loogisesti kolmen eri korkeuden potkut ja iskut, liikkuminen tapahtuu joko digitaaliohjaimella tai vasemmalla tatilla. Erikoisliikkeet eivät virkistävästi vaadi pianonsoittajan sorminäppäryyttä toimiakseen.

Mukana on yksinkertaisempi, aloittelijoille tarkoitettu ohjaustapa, jossa oikea liipaisin potkaisee ja vasen iskee. Näitä sitten muunnellaan ohjaustatin liikkeillä. Ratkaisu on toimiva, mutta kunnon mätkintäorgioihin tottuneen kannattaa siirtyä suoraan perinteiseen ohjaustapaan.

Erilaisia pelityylejä on vähän. Harjoittelun, kaksinpelin ja yksinpelin lisäksi peli tukee Xbox Live -palvelua. Sen kautta voi otella muita verkkoutuneita Xbox-käyttäjiä vastaan toivottavasti joskus myös Suomessa.

Vaikka hahmot ovat kaksiulotteisia, ne on animoitu erittäin elävästi. Osittain kolmiulotteiset taustat ovat mukavan liikkuvia ja äänimaailma on mainio. Erityisesti hahmojen alkuperäiskielelle jätetyt uhoamisrepliikit hykerryttävät.

Capcom vs SNK 2 EO:ssa ei ole mitään uutta ja ihmeellistä sarjan aikaisempiin osiin verrattuna, mutta meno on silti parhaimmillaan todella hektistä. Vauhdikas ja viihdyttävä retromätkintä piristää elämää kummasti sopivissa määrissä nautittuna.

80