CH Combatstick USB - Tarkka lentokeppi

Pääasiassa lento-ohjaimiin keskittynyt CH on vihdoin siirtymässä digitaaliseen aikaan. Combatstick USB on sama tuttu ja laadukas lentotikku, mutta tällä kertaa USB-liitäntään sopivana mallina.

Combatstick on edelleen, vuosia ensiesiintymisensä jälkeen yksi parhaista joystickeistä. Pitkien liikeratojensa ja tarkkuutensa ansiosta se on omimmillaan lentosimulaattoreissa. Kaksi nelisuuntaista hattua, kuusi nappia ja kaasurulla riittävät useimmille.

Combatstickin tavalliseen joystick-porttiin liitettävään malliin pystyi tarvittaessa lisäämään CH:n valmistaman kaasukahvan ja erilliset pedaalit, mutta USB-mallissa vaihtoehtoa ei enää ole. Se ei nimittäin toimi minkään joystick-porttiin liitettävien ohjaimien kanssa, mikä on kyllä paha puute pääasiassa lentosimulaattoreille tarkoitetussa tikussa. Pro Throttle -kaasukahvasta ja Pro Pedals -jalkapedaaleista on tulossa myöhemmin USB-mallit, mutta niiden toimivuudesta ja saatavuudesta ei vielä ole tietoa.

Nopeamman USB-väylän ansiosta Combastick USB vastaa erittäin skarpisti liikkeisiin ja yksi entisen Combatstickin mokistakin on korjattu. Toisin kuin vanha malli, Combastick USB ymmärtää useamman kuin yhden napin samanaikaisen painalluksen.

Jos tietää pärjäävänsä toistaiseksi ilman erillistä kahvaa ja pedaaleita, Combastick USB on hyvä valinta.

Combastick USB

Valmistaja: CH Products

Testikappale: Gametech Oy, puh. (09) 348 33 220 ja (02) 2813 910

Ominaisuudet: USB-liitäntä, kuusi nappia, kaasurulla, kaksi nelisuuntaista hattua

Hinta: 595 markkaa