Deus Ex [3]

Kannattaa ottaa pääarvokseen joko Pistols tai Rifles, Low-Techiinkin voi panostaa hiukan mutta Heavy Weapons- tai Demolitions-kyvyistä ei ole mitään hyötyä. Jos keskityt kivääreihin kannattaa ottaa Assault Rifle tai paikoittain Assault Shotgun. Sniper-kivääri on hyvä harventamisväline kaukaa, mutta älä ahnehdi sillä sinut voidaan huomata helposti, jos sinulla ei ole äänenvaimenninta.

Pistooleissa Stealth-pistooli on inventaariotilan tuhlausta, kannattaa mieluummin käyttää normaalia pistoolia, johon on asennettu lasertähtäin, jolloin siihen ei tarvitse iskeä turhaan Accuracy-modeja. Heavy Weaponeita ei kannata koskaan kantaa mukana, sillä ne vievät kahdeksan kallista inventaariopaikkaa.

Lähitaistelussa alussa ei kannata ottaa pamppua, vaikka se tekee vahinkoa muita enemmän, sillä Combat Knife lyö kaksi kertaa nopeammin. Kun vihdoin saavut Hong Kongiin, ei miekkoja kannata ottaa mukaan, koska ei kestä kauankaan, kun saat Dragon Tooth -miekan, jonka damage on 20! Scrambler-kranaatteja ei kannata ostaa eikä säilöä. Nukutusnuolet voivat vielä toimia alkukentissä, mutta myöhemmin vartijat ehtivät tehdä hälytyksen tai hakea apua.

Ovien avaamiseen on monia tapoja. Jos oven kestävyys on 25 % tai alle, sen voi ampua normaaleilla mini-crossbow'n nuolilla. Jos otat Voima Augmentationin, voit lyödä ovia säpäleiksi Dragon Tooth -miekalla, sama käy myös jos Low-Tech-kykysi on Advanced tai Master. Jos sinulla on molemmat, voit tappaa botteja miekallasi.

Augmentationeista kannattaa ottaa Regeneration täysille, sillä se korvaa lähes kokonaan ensiapulaukut. Speed Enhancement voi olla hyvä ottaa, koska sen kanssa pääset moniin salapaikkoihin pienemmällä työllä. Sama koskee Aqualungia, joka auttaa veden alla hengittämisessä, vaikka se ei tule hyödylliseksi kuin Hong Kongin kanaaleissa.

Normaaleja ihmisjoukkoja (USF:n sotilas, UNATCO:n sotilas, MJ12:n sotilas) voi kaataa melkein millä vaan aseella, mutta en menisi GEP-raketteja niihin tuhlaamaan.

MJ12:n kommandot kannattaa hoitaa Master-tason sniperkiväärin päälaukauksella. Jos Rifles-kykysi on Advanced tai Trained, osumia tarvitaan kaksi tai enemmän.

Pieniä ruskeita konekiväärirobotteja kannattaa karttaa tai lamaannuttaa ne EMP-kranaateilla. Niihin ei ole hyvä tuhlata järeämpiä räjähteitä. Hiukan isommat konekiväärirobotit taas voi tappaa hyvin tähdätyllä LAM-räjähteellä. Jättimäisiä robotteja voi räiskiä LAWilla tai GEP Gunilla. Pieniä hämähäkkirobotteja kannattaa tappaa haulikon Sabot-hauleilla. Isompaa mallia voi viskoa vaikka TNT-laatikoilla tai LAMilla.

Pienet murisijakoirat voi hoidella Assault Riflellä tai Shotgunilla. Isompia malleja taasen kannattaa välttää, koska ne tappavat sinut hetkessä. Jos on aivan pakko sellainen tappaa, kannattaa se ampua parhaimmalla aseellasi. Vihreät minilohikäärmeet kannattaa hoidella mahdollisimman nopeasti pistoolilla tai muulla vastaavalla.

Men In Blackit saa tapettua kahdella tai useammalla sniper-kiväärin kudilla. Niiden näköetäisyydelle ei kuitenkaan kannata joutua, sillä niillä on yleensä jokin hyvä ase.

Jos haluat, että Paul jää henkiin koko pelin ajaksi, niin USFHQ:lta tullessasi älä karkaa niin kuin Paul käskee sinun tehdä, vaan jää taistelemaan hänen kanssaan, kunnes kaikki ovat kuolleita. Tilannetta voi helpottaa LAM tai kaasukranaatti.

Kun pakenet UNATCO:n tukikohdasta, yritä olla aloittamatta taistelua ennen kuin saat viritetyt aseet takaisin Armorysta. Älä epäröi tallentaa useasti, sillä pelissä ei ole minkäänlaista automaattitallennusta, vaikka se voi aluksi siltä vaikuttaakin.

Lisää aiheesta