Diablo Hellfire – Piru vie

Helvetti sen kun jatkuu. Sierran jouluksi tullut virallinen lisälevy, Hellfire, laajentaa suosittua mätkintäpeliä. Se lisää peliin kaksi uutta tasoa, uusia hirviöitä, loitsuja, tavaroita ja tehtäviä. Uusi loppupahis on Na-Krull, ja itse Diablostakin on tarjolla uusi vaarallinen versio.

Uutena pelaajahahmona Hellfire tarjoaa munkin, jolta sujuu niin taistelu kuin taikuuskin. Pikku tempulla peliin saa myös barbaarin ja bardin, sekä pari uutta tehtävää. Ja se temppu tehdään näin: Pistä Diablo-hakemistoon tekstitiedosto, jonka nimi on COMMAND.TXT, ja sisällys tämmöinen:

cowquest;theoquest;bardtest;multitest;barbariantest;

Moninpeli ei onnistu battle.netissä, mutta lähiverkossa ja Kalin kautta kuitenkin. Paitsi ei enää päivityksen jälkeen. Toisaalta päivitys korjaa megatonnin pikku bugeja, siinäpä valintaa kerrakseen.

Joku voi hiljaa mielessään ihmetellä, miksi Hellfiren matka Pelit-lehteen on kestänyt näin kauan? Siksi, että Hellfire ei ole uusi peli, vaan se laajentaa Diabloa. Niinpä uusien tasojen ja hirviöiden näkeminen vaatii Diablon uudelleen pelaamista pitkälle, ja kun edellinen Diablo saveineen lähti kiintolevyltäni jo ikuisuus sitten, jouduin aloittamaan pelin alusta.

Diablossa on yksi paha ongelma: yhden kerran sen kyllä pelaa läpi varsin notkeasti, kun ei tiedä mitä edessä odottaa. Toisen kerran tämän yksitoikkoisen hakkausdraaman läpäisy käy jo työstä. Hellfiren kahdeksan uuttaa tasoa, orgaaninen Hive ja mustamarmorinen demonitemppeli eivät olleet riittävä palkkio, kun hyydyin keskitason kuolettavan tylsille tasoille. Jaksoin väkisin pelata itseni näkemään Hiven salat, mutta sitten saavutin inhimillisen kestävyyden rajat, hiiren kestävyydestä puhumattakaan. Akuutin Diablo-väsymyksen takia en anna pisteitä, toivottavasti Diablo II:ssa kaavaan saadaan vaihtelua.

Valinta on yksinkertainen: jos olet yksinpelaava Diablo-fani, osta Hellfire. Koko peli laajenee ja saa jopa himpun lisää monipuolisuutta. Jos olet kyllästynyt Diablon yksinkertaisuuteen tai pelaat sitä Battle.netissä, jätä väliin.