Elder Scrolls III: Morrowind Game of the Year Edition (Xbox)

Game of the Year Editionissa ovat Elder Scrolls III: Morrowindin lisäksi PC-version Tribunal- ja Bloodmoon-lisälevyt. Xbox-pelaajille ei erillisiä lisälevyjä ole julkaistu, vaikka ne voisi teknisesti levittää esimerkiksi Live-palvelun kautta tai myydä erillisinä kiintolevylle asennettavina lisinä.

Monille tosiharrastajille Morrowind on enemmän elämäntapa kuin roolipeli. Juonen seuraaminen ei ole pakollista, sen sijaan voi keskittyä tutkimaan laajaa maailmaa, kehittämään hahmoaan ja keräilemään harvinaisia esineitä.

Ilahduttavasti alkuperäisen Morrowindin tallennukset toimivat myös uudessa versiossa, joten vaivalla rakennettua hahmoa ei tarvitse aloittaa uudelleen nollapisteestä.

Tribunal on lisälevyistä vanhempi ja rajatumpi. Se alkaa, kun pelaaja herää kesken yöuniensa salaperäisen ninjan tappoyritykseen. Tie vie pian mantereella sijaitsevaan Mournholdin kaupunkiin, jossa pitävät majaansa Morrowindin kuningas ja yksi kolmesta elävästä jumalasta, Almalexia.

Mournholdista löytyy uusia varusteita ja pelaaja voi palkata apurikseen yhden palkkasoturin tai tavaroita rahtaavaan muulirotan. Molemmat toimivat harmittavasti vain Tribunalissa, muualle tovereita ei voi hinata. Tribunal on peruspeliä tarinavetoisempi, mutta tekeminen loppuu kovin lyhyeen.

Bloodmoon on Tribunalia onnistuneempi lisä ja se laajentaa Vvardenfellin laajaa maailmaa uudella luoteisnurkkaan ilmestyvällä Solstheimin lumisella saarella. Vapaan tutkimisen ohella mukana on uusia mielenkiintoisia tehtäviä ja pelaaja voi jopa muuttua ihmissudeksi. Susimieheen suhtaudutaan päivällä ihmismuodossa normaalisti niin kauan, kun kukaan ei näe sankarin muuttuvan muotoaan. Yön koittaessa on pitää muistaa rynnätä lähimpään luolaan. Ihmissutena pelaaminen tuo Morrowindiin kokonaan uutta viehätystä, jos luulee jo kokeneensa kaiken.

Peruspeliä on päivitetty ja Xbox-versiota riivanneista kaatuiluongelmista on mitä ilmeisimmin päästy eroon. Viikon testisession aikana peli ei kaatunut kertaakaan, edes aikaisemmin tulenarassa Vivecissä. Mukaan on myös lisätty erillinen vaikeustasosäädin.

Jos Morrowind ei ole vielä tuttu, Game of the Year Edition on ehdoton hankinta. Saarensa jo tarkasti kolunneille veteraaneille lisälevyt tuovat kaivattua hupia, vaikka peruspelin ostaminen uudelleen on hieman liioiteltua. Anna riippuvuusasteesi ja lompakkosi päättää.

86