Empire of the Ants

Ne ovat panssaroituja, luonnottoman vahvoja, ilmeettömiä, happoa ruiskivia ja tappavia. On onni, että muurahaiset ovat niin pieniä.

Empire of the Ants on Bernard Werberin murkkukirjaan perustuva reaaliaikanaksuttelu, jossa pelaaja saa kaitsettavakseen muurahaiskeon monine asukkeineen. Muurahaiskeko on kuin pienoiskaupunki.

Kuningatar pulauttelee kammiossaan munia, jotka hoitajamurkut vievät hautomoon. Parin mutkan kautta ilmoille on astunut uusi muurahainen. Riippuen siitä, millaisen munan pelaaja toivoi, päätyy tuore kuusijalkainen joko pesän sisuksiin erikoistuneeksi työläiseksi, ulkomaailmaan haalimaan ruokaa ja rakennusaineita tai sotilaaksi.

Sotilaita on useaa sorttia. Jotkut osaavat ampua happoa matkan päästä, toiset purevat lujaa, kolmannet ovat nopeita. Sotilaat ovat ainoat yksiköt, joita pelaaja voi komentaa suoraan, kaikki pesän ylläpitoon liittyvä on automatisoitua. Työläisten puuhat voi asettaa tärkeysjärjestykseen, mutta muuten tekoäly hoitaa hommat.

Empire of the Ants on tylsä. Kun on asettanut prioriteetit, tehtäväksi jääkin vain tutkia ympärillä oleva maasto. Paljastuneet ruoka- ja tarvikelöydökset merkitään karttaan symboleilla, joita klikkaamalla työläiset saavat luvan noutaa kamat pesään.

Ruohonjuuritasolla kilpailee kymmenittäin muitakin lajeja. Taistelu on yksinkertaista: vaaran uhatessa komennetaan työläiset turvaan, sen jälkeen valitaan läjä sotureita ja komennetaan ne uhan kimppuun. Muurahaisia kuolee läjittäin, mutta ei niitä oikein surekaan, mokomiahan saa loputtomasti lisää, jos vain ruokaa piisaa eivätkä kuningattarella paikat repeä. Kaikenlainen taktikointi on mahdotonta, matsi on silkkaa härdelliä.

Empire of the Ants ei edes ole uskottava. Talven saapuessa perhoset pörräävät iloisesti nollakelillä, eikä lämpötila edes kohmeta muurahaisia liikuntakyvyttömiksi. Yhtäkkiä, naks vain, talvi tappaa ulos jääneet kitiiniveijarit.

Ainoa moninpelimuoto on suoraviivainen yhteenotto. Kaikkien enintään kahdeksan pelaajan hahmot ovat silkkoja sotureita, ja pesän ylläpitokin on poistettu moninpelistä! Mäts mäts ja sitä rataa, viimeinen elossa on voittaja.

Kun pelin grafiikkakin on heikkoa, on aika vaikea löytää pelistä muuta hyvää kuin ihan mukiinmenevä soundtrack.

46