Ford Racing 3 (Xbox)

Ford Racing 3:ssa hypätään yli viidenkymmenen Fordin rattiin ja toteutetaan salaisia kaahailuhaaveita. Yksittäisten kisojen lisäksi voi ajaa askeleittain eteneviä uratyyppisiä kilpailuja tai erilaisia haasteita. Autoluokkiin ja autotyyppeihin jaetuissa haasteissa joko onnistutaan tai epäonnistutaan, välimuotoja ei ole. Hyvänä ideana palkintoja saa vasta, kun uskaltaa vääntää vaikeustasoa koholle.

Kisoissa menestyminen palkitaan uusilla radoilla, autoilla, maalipinnoilla ja kilpailutyypeillä. Pelkän radan kiertämisen lisäksi mukana on muun muassa toisten autojen peesissä roikkumista, kelloa vastaan taistelemista ja eliminaatiokisoja, joissa kierroksen peränpitäjä putoaa matkasta. Pelimuotojen puutteeseen Ford Racing 3 ei kaadu.

Sudenkuoppa piilee ajettavuudessa. Ajaminen on putipuhdasta, mutta ongelmien riivaamaa arcadea. Autojen erot ovat huomattavat, mutta kaikkia kaaroja yhdistää tunnoton ajotuntuma. Radat ovat yliliukkaita hiekkatiestä jäälle, töyssyt höykyttävät autoa miten sattuu ja kolaroinneista tulevat mieleen Lintsin törmäysautot. Maaliin pääsee vaikka silmät kiinni ajamalla, kunhan pitää kaasun pohjassa.

Kisat ovat tasaisia riippumatta siitä, miten hyvin tai huonosti ajaa. Pahimmillaan voi ajaa lähes täydellisen kilpailun, mutta jos mokaa muutama kurvi ennen maalia, kilpailijat porhaltavat ohitse. Kuminauha napsahtaa myös toiseen suuntaan, joten radalla pyöriessä konekilpailijat odottavat kiltisti.

Ford Racing 3 on halpisjulkaisu, mutta se ei peliä pelasta. Grafiikka on ihan mukiinmenevää, vaikka minkäänlaista vauriomallinnusta ei olekaan. Moottoriäänet ovat luvattoman vaisuja ja taustalla pauhaavan räminärokin äänenvoimakkuus pamahtaa nollaan ensimmäisen kisan jälkeen.

Vaisun yksinpelin lisäksi mukana on jaetun ruudun kaksinpeli ja maksimissaan kuuden kisailijan Live-skabat. Arvosteluversiolla ei ollut asiaa livettämään, mutta jos jaetun ruudun tympeydestä jotain voi päätellä, menetys ei ole järin suuri. Jos Ford Racing 3:n jostain oikein halvalla bongaa, niin Fordien maailmassa saa kulutettua illan tai kaksi. Eipä pelattavaa paljon enempää olisikaan.

60