Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned, osa 1/3

Seikkailupelien kenties viimeinen airut osoittautui huippulaadukkaaksi seikkailuksi, jota kenenkään ei pitäisi jättää väliin. Peli jakautuu kolmen päivän tapahtumiin, joista nyt käymme läpi ensimmäisen päivän. Ohjeissa on muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta pelkästään pakolliset toimenpiteet, joten kannattaa aina tutkia ja kokeilla kaikkea, vaikkei näissä ohjeissa niin sanottaisikaan.

Kello 10, Gabriel Knight

Alussa kannattaa tutkia rauhassa Gabrielin huonetta ja tutustua pelin käyttöliittymään. Tämän jälkeen voikin itse seikkailu alkaa. Avaa huoneen kulmassa olevan vaatekaapin ovet ja ota mukaasi teippi sekä vaateripustin. Tämän jälkeen mene ulos huoneesta hotellin toiseen kerrokseen.

Olet hotellin ylimmän kerroksen käytävässä. Mene käytävän toisessa päässä olevia portaita pitkin alas hotellin aulaan ja jutustele vastaanottotiskin takana olevan Jeanin kanssa. Käy läpi kaikki aiheet, jonka jälkeen tutki tiskillä olevia esineitä, ja etenkin hotellin vastaanottokirjaa, jossa on hotellin asukit kätevässä listassa.

Seuraavaksi suuntaa hotellin etuoven lähellä istuvan Emilion luo ja keskustele hänen kanssaan kaikesta mahdollisesta. Näet, että Jean on poistunut tiskinsä takaa, joten voit käydä siirtämässä tiskin päällä olevan mustan tussin omaan taskuusi. Sen jälkeen mene verhon taakse puhelinkioskeihin.

Avaa inventory, ota esiin Prinssi Jamesin käyntikortti ja käytä sitä mihin tahansa puhelimista. Gabriel kertoo Prinssi Jamesille viimeaikojen tapahtumat.

Sitten voitkin suunnata takaisin hotellin aulaan ja sieltä ruokasaliin. Ruokasalissa tapaat vanhan tuttusi Moselyn, etsivän New Orleansista. Keskustelun jälkeen palaa aulaan ja mene ulko-ovesta ulos.

Aivan hotellin lähellä näet naisen pakettiautonsa vieressä. Mene juttelemaan naiselle, joka esittäytyy Madeline Buthaneksi. Käy jälleen läpi kaikki keskusteluvaihtoehdot.

Hotellin ulkopuolinen alue ei ole järin suuri, ja tiekyltit vielä osoittavat kaikki tärkeät paikat. Mene ensin hotellin ulko-ovesta katsoen vasemmalla olevan kirjakaupan luo. Tutki ikkunassa olevaa Holy Grail -kirjaa. Sitten voitkin suunnata kohti museota.

Katso ensin museon portaiden alapäässä olevaa esitettä. Nouse ylös portaita ja mene museoon sisään. Tulet sisään museon aulaan. Tutki postikortteja sekä löytötavaralaatikkoa. Laatikossa on punainen hattu, mutta Gabriel ei suostu ottamaan sitä vielä. Kävele eteenpäin ja mene juttelemaan museon työntekijän Madame Girardin kanssa. Tuttuun tapaan käy läpi kaikki keskusteluvaihtoehdot. Sitten voitkin mennä sisään itse museoon.

Lue kaikki kaupungin historiasta ja papista kertovat taulut. Tutki myös seinillä olevat maalaukset ja muut kuvat. Mene sen jälkeen salakuuntelemaan museossa olevan kahden naisen jutustelua. Tämän jälkeen lähesty naisia, esittele itsesi ja syvenny keskustelun pauloihin. Kun olet käynyt läpi kaikki keskusteluaiheet, tutki naisten lähellä olevalla pöydällä olevat esineet. Sitten voitkin poistua museosta ja palata hotellille.

Kello 12, Gabriel Knight

Päästyäsi sisään hotelliin suuntaa kulkusi kohti ruokasalia, jossa tapaat uusia henkilöitä. Aluksi mennessäsi sisään, näet kohtauksen, jossa Buthane keskustelee Wilkesin kanssa. Kunhan pääset jälleen hahmosi herraksi, käy juttelemassa sekä Madelinelle että Wilkesille. Ota myös mukaasi siirappipussi ruokapöydästä.

Seuraavaksi lähde yläkertaan, jossa näet kuinka Emilio Baza ja museossa olleet naiset, Lady Howard ja Estelle, vaihtavat huoneita.

Huoneenvaihto-episodin jälkeen poistu hotellista ja suuntaa kulkusi kohti kirkkoa. Kirkon sisäpuolella näet kuinka kirkonmies Abbe puhelee miehen nimeltä Buchelli kanssa. Tämän jälkeen mene itse juttelemaan molempien kanssa. Muista puhua kaikesta mahdollisesta.

Tutki kirkko lattiasta kattoon ja katsele kaikkia patsaita ja kuvia. Abbella on esitteitä pöydällään, ja kun yrität ottaa niitä, saat selville, että ne ovat ranskankielisiä, mutta seuraavana päivänä pitäisi saapua erä englanninkielisiä. Kiinnitä erityistä huomiota kirkon ulko-oven vasemmalla puolella olevaan kuvaan. Menusta pitäisi löytyä kuvan kohdalla optio Trace, jonka kanssa käy läpi jokaisen enkelin kädet. Kunhan olet tehnyt kirkossa kaiken tarvittavan, kuulet poistuessasi kellon tikittävän, mikä tarkoittaa, että aikaa kuluu jonkin verran eteenpäin.

Palaa tämän jälkeen hotelliin ja käy juttelemassa ruokasalissa Lady Howardin ja Estellen kanssa. Sitten voitkin käydä vierailemassa Moselyn luona hotellin toisessa kerroksessa. Koputa Moselyn oveen, jotta Mosely päästää sinut sisään.

Keskustele Moselyn kanssa kaikista aiheista ollen kuitenkin koko ajan korva tarkkana. Keskustelun aikana kuulet nimittäin ovelta tulevan omituista ääntä. Tutki oitis avaimenreikää, jolloin Gabriel nousee seisomaan ja avaa oven äkisti pelästyttäen samalla Emilio Bazan, joka mitä ilmeisimmin oli salakuuntelemassa keskusteluanne. Emilio laittaa pienelle pöydälle lasin kävellessään pois. Palaa takaisin Moselyn luo ja käy läpi loputkin keskusteluvaihtoehdot. Tämän jälkeen poistu huoneesta, ota Emilion jättämä lasi pöydältä ja suuntaa hotellin ulkopuolelle.

Kello 14, Gabriel Knight

Mene aluksi suihkulähteen oikealla puolella olevaan mopedivuokraamoon. Juttele tiskin takana olevan miehen kanssa pyörän vuokraamisesta. Ikävä kyllä, kunnon ajopeliä ei liikene kuin turistiryhmän jäsenille, joten Gabrielin naamavärkkiä on syytä hieman muokata.

Aloita Mosely-valeasun tekeminen käymällä hakemassa museon löytötavaralaatikosta punainen hattu. Seuraavaksi suuntaa kohti kirkkoa. Älä kuitenkaan mene sisään kirkkoon, vaan mene oven oikealta puolelta alkavaa polkua pitkin kirkon taakse. Kirkon takana on hautausmaa-alue, jossa on hautoja ja hautakiviä sekä takasisäänkäynti Abben toimistoon ja sisäänkäynti hänen kotiinsa.

Kun Abbe laskee käsistään kasvien kasteluun tarkoitetun ruiskupullon, käy ottamassa se parempaan talteen. Mene takaisin kirkon etuosaan ja lähde kulkemaan pitkin katua, joka kiertää kirkkoa. Päästyäsi uudelle kadulle näet mustan kissan aidan kulmauksessa. Kun yrität silittää kissaa, se pakenee vajan pienestä reiästä sisälle vajaan. Gabriel arvelee, että kissan mustasta karvasta saattaisi olla hyötyä.

Niinpä tutki ensin kolo, josta kissa meni sisään. Käytä sen jälkeen mukanasi olevaa teippiä koloon. Kävele pois kololta, ja huomaat, että kissa istuskelee aidan harjalla takanasi. Se on kuitenkin sen verran korkealla, ettet pysty nappaamaan sitä, joten ruiskuta kissaa ruiskupullolla, jolloin kissa juoksee jälleen vajaan sisälle. Tällä kertaa kuitenkin kissa jättää karvojaan asettamaasi teippiin, joten nappaamalla teipin saat mustia karvoja inventoryysi.

Tämän jälkeen voit palata takaisin hotelliin. Voit jutella Lady Howardin ja Estellen kanssa hotellin aulassa näiden huoneenvaihto-operaatiosta Emilion kanssa. Sen tehtyäsi suuntaa taas Moselyn huoneeseen, ja juttele Moselyn kanssa passista. Sitten voit jättää Moselyn omiin oloihinsa.

Jätä tämän jälkeen karkki hotellin toisen kerroksen pöydälle, jonka yläpuolella on kuva tiestä. Mene alakertaan vastaanottotiskin viereen, jossa on kutsusummerit hotellin huoneisiin. Paina numeroa 33, eli Moselyn summeria. Lähde taas ylös toiseen kerrokseen käyttäen portaita, jotka ovat kauempana summerista.

Päästyäsi toiseen kerrokseen odota, kunnes näet Moselyn tulevan huoneestaan. Mosely on kävelem

ässä kohti alakertaa, mutta huomatessaan karkin pöydällä, jää syömään sitä. Kävele Gabrielin kanssa Moselyn taakse ja ota hänen passinsa takataskusta. Heti kun olet saanut passin, mene sisään Moselyn huoneeseen. Nappaa naulakosta Moselyn kullanvärinen takki, jonka jälkeen poistu rivakasti huoneesta. Karkkiepisodi saattaa vaatia muutaman yrityksen onnistuakseen, eikä vääristä portaista noustaessa onnistu laisinkaan.

Kunhan olet poistunut Moselyn huoneesta, mene katsomaan inventoryasi. Käytä ensin mustaa tussia Moselyn passiin piirtääksesi Moselyn kuvalle viikset. Käytä kissankarvoja siirappiin, jotta saisit tekoviikset. Käytä vielä punaista hattua ja viiksiä kultaiseen takkiin saadaksesi täydellisen valeasun.

Nyt kun valeasusi on valmis, voit mennä vuokraamaan prätkää paremmalla onnella. Käytä kaupan edustalla valeasua Gabrieliin, jonka jälkeen Gabriel käy vaihtamassa vaatteet ja vuokraa sitten Moselyn nimellä Harrikan. Tämän jälkeen pystyt vierailemaan kartan muillakin alueilla.

Käytä siis heti avaimia Harrikkaasi, jolloin näet kartan. Kartalla liikkuvat värilliset pallukat ovat hotellin muita asukkaita liikkumassa ympäriinsä. Jos näet pallukoiden liikkuvan kartalla, se tarkoittaa yleensä sitä, että sinun olisi tarkoitus seurata jotakuta.

Pöristele ensimmäisenä alueelle nimeltä Blanchefort, jolloin jalkaudut pienelle pysäköintialueelle. Käännä kameraa niin, että näet tien. Odota siellä niin kauan, että Wilkes porhaltaa ohitse mopedinsa kanssa. Kun näin tapahtuu, klikkaa tämän pyörää ja valitse Follow. Gabriel lähtee automaattisesti seuraamaan Wilkesiä tämän määränpäähän.

Wilkes pysähtyy uuteen paikkaan, joka samalla myös aktivoituu kartalla. Paikan nimi on L'Ermitage. Kun saavut, Gabriel parkkeeraa pyöränsä Wilkesin mopon viereen. Seuraa kylttejä ylöspäin ja mene juttelemaan Wilkesin kanssa. Kuten aina, käy läpi kaikki keskusteluvaihtoehdot.

Kunhan jutut on juteltu, palaa Wilkesin mopon luo. Tarkkaile sitä, jolloin huomaat, että siinä on yksilöllinen rekisterikilpi (kuten siis kaikissa muissakin mopoissa). Valitse inventorystasi muistio ja käytä sitä Wilkesin rekisterikilpeen. Inventoryyn ilmestyy paperilappunen, jossa on rekisterinumero. Syy rekisterinumeroiden keräämiseen on se, että myöhemmässä vaiheessa Gabriel pystyy tunnistamaan välittömästi, ketkä ovat hotellissa ja ketkä jossakin tietyssä kohteessa.

Tämän jälkeen jää L'Ermitageen odottelemaan Madelinen ajavan pakettiautollaan ohitsesi. Klikkaa pakua ja lähde taas seuraamaan. Madelinen seuraaminen avaa karttaan jälleen uuden kohteen, Coume-Sourden. Hyppää pois pyöräsi selästä ja seuraa kylttejä syvemmäs alueelle. Mene juttelemaan Madelinen kanssa kaikista aiheista ja palaa sen jälkeen takaisin pyörällesi.

Tämän jälkeen voit halutessasi mennä takaisin Blanchefortiin ja seurata kylttejä vuoren huipulle. Mene raunioiden keskelle ja käytä inventorystasi löytyviä kiikareita itseesi. Voit tiirailla ympäriinsä, ja jos jotakin tärkeää osuu silmään, Zoom 50x valikko syttyy. Aluetta tutkiessasi huomaat Madelinen Coume-Sourdessa kaivamassa.

Kun tirkistely alkaa riittää, hyppää Harrikkasi selkään ja lähde ajamaan kohti Couizan rautatieasemaa. Saavuttuasi perille tutki ensin aseman lähiympäristö ja mene sitten juttelemaan aseman vasemmalla puolella olevan taksikuskin kanssa.

Tietyssä vaiheessa keskustelua taksikuski alkaa suhtautua nihkeästi lisätietojen antamiseen. Käytä silloin lompakkoasi taksikuskiin tämän muistin virkistämiseksi. Kun keskustelu on läpikäyty (varmista vielä yrittämällä käyttää lompakkoa kuskiin), suuntaa asemaan sisälle.

Tultuasi etuovesta sisälle, tutki aulaa ja sen esineitä. Kävele lippuihmisen, Marcin, luo jutustelemaan. Käytyäsi läpi kaikki vaihtoehdot, mene lippukassan vasemmalle puolelle tutkimaan lähtevien ja saapuvien junien taulua. Huomaa etenkin, että Napolista (Naples) ei tule junaa, vaikka Buchelli väitti saapuneensa nimenomaan sieltä. Tämän jälkeen voit poistua juna-asemalta ja palata pääkartalle.

Kello 16, Gabriel Knight

Lähde aluksi kohti L'Homme Mortia, josta löydät Moselyn. Juttele hänen kanssaan, niin saat taas hivenen lisätietoja. Tämän jälkeen palaa L'Homme Mortin pysäköintialueelle ja käy ottamassa Moselyn romumopon rekisterinumero ylös.

Pysäköintialueella voit odottaa Lady Howardin ja Estellen ajavan ohi sinisellä mopedillaan, mutta heidän seuraamisensa ei tuota tulosta, koska he tuntuvat ajavan lähinnä ympyrää. Suuntaa siis kohti Blanchefortia.

Saavuttuasi Blancefortiin mene jälleen vuoren huipulle ja juttele kaikesta mahdollisesta siellä olevan Emilio Bazan kanssa. Kun alat kiikaroida ympäriinsä, sinun pitäisi huomata muutama juttu, kuten Mosely ja Buthane L'Homme Mortissa.

Poistuessasi Blanchefortista muista laittaa Emilion mopedin rekisterinumero muistiin. Nyt sinulla pitäisi olla kolme rekisterinumeroa: Emilion, Moselyn ja Wilkesin. Lähde seuraavaksi kohti Rogue Negreä.

Seuraa kylttejä syvemmälle Rogue Negreen, josta löydät Wilkesin puurtavan jonkinlaisen koneen kimpussa. Puhele hänen kanssaan niin paljon kuin mahdollista.

Halutessasi voit käydä Rennes-le-Chateaussa kirkon takana olevalla hautausmaalla. Kävele Abben toimiston ikkunan taakse ja raota sitä hieman. Näin pystyt salakuuntelemaan Abben ja Madelinen keskustelua. Sen jälkeen suuntaa kohti Larry Chesterin kotia.

Hypättyäsi pois prätkäsi päältä tutki Larryn talon ulkopuolta. Mene rohkeasti koputtamaan ovelle. Larry tulee avaamaan ja päästää sinut sisään. Keskustele Larryn kanssa jälleen kaikesta. Ennen kuin lähdet, muista tutkia hänen työhuonettaan ja huomaa siellä oleva herätyskello. Sen kanssa olet tekemisissä vielä pelin myöhemmässä vaiheessa.

Kun olet valmis, lähde Larryn kotoa ja palaa pyörällesi. Hurista kohti Rennes-le-Chateauta ja päästyäsi perille kulje pyörien vuokrausalueelta kohti hotellia.

Kello 18, Gabriel Knight

Tapahtumat käynnistyvät Gabrielin hotellihuoneesta. Prinssi Jamesin miesten kanssa vietetyn juttutuokion jälkeen miehet poistuvat huoneesta. Kunnon urkkijan tavoin, lähde seuraamaan. Pysyttele koko ajan suhteellisen lähellä miehiä. Älä turhaan yritä puhua heille, vaan seuraa heitä kylmähermoisesti ulos hotellista ja kirkon hautausmaalle, jonne miehet menevät.

Mene piiloon suuren hautakammion taakse, joka on suoraan Abben toimiston edessä. Näet kuinka prinssi Jamesin miehet käyttävät kovia otteita Abbeen. Kun miehet ovat lähteneet pois, huomaat kuinka Abben toimistoon syttyy valo. Lähesty avonaista ikkunaa (avaa se, jos on tarvis) ja ota inventorysta käyttöösi nauhuri. Käytä sitä ikkunaan ja äänitä Abben keskustelu. Sen kääntäminen englanniksi on ajankohtaista vasta myöhemmin.

Seuraavaksi palaa hotelliin katsomaan, mitä muille kuuluu. Mene ruokasaliin, jossa voit jutella Buchellin ja Wilkesin kanssa. Käy juttelemassa Simonen, hotellin yövuorojen työntekijän, kanssa ja kysele mitä tämä tietää edellisenä yönä saapuneesta ryhmästä. Sitten voitkin lähteä omaan huoneeseesi, jossa Grace on juuri suihkussa.

Hotellissa voit käydä myös testaamassa Emilion juomalasin toimivuutta # vakoiluun tietenkin. Käy kokeilemassa sitä kaikkien hotellin asukkien oviin. Näin saat selville ketkä ovat huoneissaan ja ketkä eivät. Jos joku puuttuu, se tarkoittaa yleensä sitä, että hän on jossakin muualla kartalla tai hotellissa. Tämä taas yleensä tarkoittaa sitä, että joitain juonenkoukeroita on vielä löyt

Lisää aiheesta