Gamester Multi Scart Adaptor - Stoppi johtorumballe

http://www.radicauk.com

Valmistaja: Gamester

Testikappale: Toptronics Oy

Puh: (02) 2734 000

Hinta: noin 150 mk

Multi scart adaptor on yksinkertainen, mutta näppärä apu scart-johtojen vaihtelemiseen tuskastuneille av-laitteiden omistajille.

Television scart-paikoista kilpailevat niin videot kuin DVD-soittimet pelikonsoleiden kanssa. Digitaalisten TV-lähetysten katselun mahdollistava set top -boksi on sekin pian vaatimassa oman paikkansa TV:n vähistä scart-resursseista.

Tähän saumaan iskee Gamesterin scart-rima. Se jakaa yhden scart-paikan kolmeksi. Laite kytketään vastaanottimen vapaaseen scart-reikään, jonka jälkeen käytössä on kolme vapaata liitäntää. Reunassa olevilla painonapeilla valitaan kulloinkin käytössä oleva laite, mikä estää muita järjestelmään kytkettyjä ohjelmalähteitä häiritsemästä kuvaa.

Rasian muotoilu ei ole paras mahdollinen, sillä normaalista poikkeavien scart-liitinten kanssa voi tulla ongelmia. Esimerkiksi isohko mini-din-scart-muunnospalikka ei pääse painumaan aivan pohjaan saakka. Standardiliittimien kanssa ei pulmia ole.

Täysin puhtain paperein ei jakorasia pikatestistä selvinnyt. Testikappaleen ykköspaikassa oli jotain vikaa eikä esimerkiksi RGB-signaali kulkenut sen läpi ollenkaan. Myös komposiittisignaalissa näkyvä haamukuva kertoi ykkösen kytkennässä olevan jotain pielessä.

Kakkos- ja kolmospaikoissa PlayStation 2:n RGB- ja S-video-signaalit välittyivät moitteettomasti eikä kuvanlaadussa ollut silminnähtävää eroa suoraan kytkentään verrattuna.

Pienestä yskähtelystä huolimatta multi scart adaptor tekee sen minkä lupaakin. Sen avulla useamman konsolin omistaja voi pitää vaikkapa PlayStation 2:n ja Dreamcastin koko ajan kytkettynä televisioon ilman tuskastuttavia johtojen kanssa kikkailuja.