Gamestick

Gamestick

Valmistaja: CH Products

Testikappale: Gametech, puh. (02) 281 3910

ja (90) 804 612 20

Hinta: 395 markkaa (USB-porttiin liitettävä)

295 markkaa (peliohjainporttiin liitettävä)

Gamestick on kunnianhimoinen vehje, sillä se toimii niin analogisena tai digitaalisena padina kuin joystickina ja Negcon-ohjaimena. Käytännössä kokonaisuus toimii erinomaisesti vain joystickina, muissa hommissa alkuperäinen ohjain on käytännöllisempi.

Joystickin alusta on riittävän kookas ja sotilaallisen karkeaksi muotoiltu tikku sopii hyvin sekä oikea- että vasenkätiselle. Alusta saisi olla painavampi, sillä kookkaan yläosan takia vehje ei ole vakaa. Kun tikussa ei ole edes heikkoa imukuppikiinnitystä, joutuu joystickia pitämään kourassa.

Varsinaisen joystickin päässä on pieni tattiohjain ja kaksi peukalonäppäintä ja kepin etuosassa kaksi etu- ja keskisormella painettavaa nappia. Padimaisesti jalustan vasemmassa laidassa on suuntanäppäimet, oikealla neliö- ja ristinapit sekä etuosassa olkapäänäppäimet. Select- ja Star-napit ovat jalustan etuosassa.

Joystickin liikerata on esimerkillisen laaja. Jos suuri kääntösäde ei miellytä tai se hidastaa pelaamista, herkkyyttä voi säätää portaattomasti pienemmäksi. Ainoa suurempi heikkous on joystickin ponneton tuntuma, sillä vastuksen puute tekee tikusta vähän heppoisen oloisen.

Digitaalisena padina Gamestickia ei voi käyttää, vaikka ote alustasta onkin hyvä. Napit on tungettu niin lähelle toisiaan, että peukalolla pystyisi vaivatta painamaan kaikki kerralla pohjaan. Varsinkin mätkintäpeleissä tulee tehneeksi yllättäviä ratkaisuja.

Analogisena padina Gamestick on ihan kohtuullinen, jolloin käytetään joystickia tai pientä tattia. Kummankaan toiminnassa ei ole mitään moittimista, mutta parempaan lopputulokseen pääsee Sonyn alkuperäisellä tai millä tahansa kloonipadilla.

Negcon-ohjaimena Gamestick toimii hyvin. Tikulla ohjataan ratin liikkeitä, kun sen päässä oleva pieni peukalotatti hoitaa analogisen kaasun ja jarrun virkaa.

Gamestick on erinomainen joystick, mutta mahdollisuus käyttää sitä myös padina on vain turhaa kuorrutusta. Nyt laitteen joutuu jokaisen pelikerran aluksi säätämään erikseen joystick-moodiin, sillä oletusarvoisesti vehje on digitaalinen padi. Pleikkarin harvoihin lentopeleihin Gamestick on tosin puolipakollinen hankinta, sillä hyvä tikku tuo ohjaamiseen aivan uuden ilmeen.