Heroes of Might and Magic II: The Price of Loyalty – Magiaa mahan täydeltä

Vuodenvaihteessa ilmestynyt Heroes of Might and Magicin kakkososa (Pelit 1/97, 85 pistettä) on saanut magian jatko-osan. Lempparipelini sai minut jälleen jämähtämään perusteellisesti Mahdin ja Magian maahan.

Heroes of Might and Magic on karamellinkaunis, vuoropohjainen strategiapeli, jossa sankarit keräävät maastosta aarteita, valloittavat kaivoksia, rakentelevat linnojaan ja sitä myötä joukkojaan ja lopulta valloittavat maailman toisilta samanlaisilta sankareilta. Peli on helposti opittava mutta haasteellinen voitettava.

Lisälevyke tarjoaa neljä uutta kampanjaa, kaksi lyhyttä ja kaksi pitkää sekä lukuisan määrän pikkuparannuksia. Uutta ovat esimerkiksi salasanalla avattavat portit, joiden takaa pääsee vaikka teleporttaamaan muille maille tai saa haltuunsa huikean määrän aarteita. Salasanan taas löytää ennemmin tai myöhemmin räjähtäneen näköisistä teltoista. Lisäksi mukana on uusia sankareita, uusia taikaesineitä ja mieletön määrä aarteita. Myös taikoja voi nyt löytää maastoon piilotetuista kääröistä.

Palkka-armeijan määrä on myös kasvanut. Mukaansa voi palkata niin maan, meren, ilman kuin tulen elementaaleja meduusojen ja haamujen lisäksi. Liikkumapisteitä saa kasvatettua viikoksi kerrallaan vierailemalla talleissa.

Vaikeusaste on kohdallaan. Olen tahkonnut The Voyage Home -kampanjaa muutaman illan ja mielenkiinto säilyy kummasti: pääsen eteenpäin tiukasti yrittämällä, mutta pääsen kumminkin. Tekijät myös osaavat palkita: mikään ei ole nautittavampaa kuin valtavan aarremäärän kerääminen tiukan taistelun jälkeen.

Monen lukijan mielestä Heroes of Might and Magic II olisi ansainnut yli 90 pistettä. Nyt lisälevyn myötä olen samaa mieltä: kokonaisuus houkuttelee pelaamaan tuntikausia. Klassikko mikä klassikko.

85