Hidden Stroke: APRM (nettiarvostelu) – Ysimillinen yksikköpaketti

Hidden Stroke 2 jatkaa samoilla linjoilla muiden Sudden Strikeä seuranneiden jatko-osien kanssa. Itsenäinen yksikköpaketti juonettomalla kampanjalla, josta nyhdetään täysi hinta vaikka peli tippui kehityksen kelkasta jo viime vuosituhannen puolella. Suurin muutos sarjaan aiempiin peleihin ovat suurimpien tankkien alla kaatuvat puut ja hajoavat sillat, jopa Sudden Strike 2: Resource warissa (Pelit 12/2004 68p) ollut menoveden hallinta on jätetty pois. Kyllähän näin merkittävän uudistuksen takia kannatti uusi peli tehdä!

Suddenit ovat aina olleetreaaliaikaisen pikselimössöstä koostuvan jalkaväen ohjaamista tykistö- ja tankkitulen suuhun. Siinä sitten yritetään tunnistaa onko kaverin yläkroppaa kuvaava pikseli lääkintämiehen risti vaiko sinkomiehen kessi, kun mortteja kipittää kuin kusiaisia sandaaleissa ja vihollistiikerin 88 millinen painaa ohimoa. Lopulta verestävät ja kyyneliä tihkuvat pupillit kääntyvät selkeämpiin tankkeihin, joita ei runsauden pulasta voi syyttää: vain ilmatyyny- ja chrono-tankit tuntuvat arsenaalista uupuvan.

Ainoa mitä Hidden Stroke 2:sta voi tankkivariaatioiden lisäksi kehua on tekijöiden yritys: harvoin on samasta pelistä kehdattu kerta toisensa jälkeen maksullista yksikköpakettia julkaista.

62