Inlaws Episode 1: Nolan's Birthday (PC)

Mitä saadaan, kun yhdistetään monista jenkkisarjoista tuttu perhekeskeinen tilannekomedia, taustanauru ja tietokonepeli? Melkoisen perinteinen pulmiin ja huumoriin keskittyvä seikkailupeli, joka jättää jälkeensä ristiriitaiset tuntemukset.

The Inlawsissa ohjataan Ediä, suurisuista möhömahaa, joka yrittää tehdä langolleen ja tämän perheelle mahdollisimman paljon kiusaa. Sukulaispojan syntymäpäivä antaakin tähän oivan tilaisuuden: Ed pääsee sorkkimaan lahjoja, pilaamaan synttäriesitykset ja paljastamaan perheen likaisen salaisuuden.

Kaikki pelin hahmot ovat todella rankasti ylivedettyjä karikatyyreja. Amerikkalaista jalkapalloa yliopistossa pelannut Ed nauttii muiden nöyryyttämisestä ja kaljan kittaamisesta, hänen vaimonsa Pam on uhkea blondi ja entinen cheerleader, ja tietysti henkilökaartiin kuuluvat myös supernörtti ja jälkeenjäänyt täti, seniiliä pappaa unohtamatta.

Ala-asteikäisen tasolla oleva Ed aiheuttaa tuhoa lankonsa talossa ja sen lähiympäristössä. Pelin pulmat ovat joten kuten loogisia, erästä tiettyä kalastuskohtausta lukuun ottamatta, mutta harvinaisen jumiutumisen varalta pelissä on myös vinkkitoiminto. The Inlawsin graafisesta tyylistä, samoin kuin sen sekopäisestä huumorista, tulevat jossain määrin mieleen mainiot Family Guy ja American Dad. Tämä ei kuitenkaan estä peliä näyttämästä hieman valjulta.

Edin häröilyssä olisi aineksia nauruhermoja kutkuttavaan tilannekomiikkaan, mutta harmillisen usein väkinäiset vitsit vajoavat jonnekin uusien Kummelien tasolle. Muutaman tunnin pelikokemukseen mahtuu hupaisiakin hetkiä, mutta niitä on aivan liian vähän. Lizin ja Vinnyn makuuhuoneesta paljastuvan yllätyksen kaltaiset tapahtumat olisivat nostaneet pelin huumorikertoimen satunnaisesta hymistelystä oikeasti hauskan puolelle.

The Inlawsin taru tulee todennäköisesti jatkumaan myös tulevaisuudessa, sillä pelin kehittänyt Golem Labs on puhunut jopa tusinasta episodista. Peli kaipaa kovasti lisää lihaa luittensa ympärille, sillä hahmoista ja huumorista ei saada läheskään kaikkea mahdollista irti. Peruspalikat ovat olemassa, mutta ne pitäisi hioa selvästi parempaan iskuun.

Kaikesta napinasta huolimatta Inlawsissa on jotain kierolla tavalla mieltä lämmittävää. Ehkä se johtuu pelin röyhkeästä idiotismista tai haastavan aiheen valinnasta, mutta sille haluaa antaa toisen tilaisuuden.

70