Kiitettävä tuli!

Kuten tapanamme on ollut koko viiden vuoden ajan, tutkimme jälleen lukijoitamme. Tällä kertaa tarkemmassa syynissä olivat ilmoitukset eli kyselimme 300 tilaajaltamme, miten he suhtautuvat mainoksiimme. Siinä sivussa saimme toki muutakin arvokasta tietoa. Tutkimuksen teki I.R.O. Research Oy.

Yli puolet lukijoista katsovat, että ilmoitusten avulla on helppo saada tietoa uusista tuotteista ja että ilmoitukset liittyvät hyvin lehden muuhun sisältöön. Mainoksista haetaan myös uusia ideoita ja tietoa.

Pelit-lehden lukijat ovat kokeneita mikroilijoita: keskimääräinen "mikroiluikä" on peräti 5,2 vuotta ja nuorimmillakin (9-14-vuotiailla) 3,2 vuotta. Kotona pyörii Pentium 67 prosentilla ja neljänneksellä 486. Romppuasema ja äänikortti on miltei kaikilla (yli 90 %) ja modeemikin yli 60 prosentilla.

Modeemin omistajista kolme neljästä käyttää Pelit-BBS:ää. Kaikista lukijoista 37 prosentilla on Internet-yhteys ja 34 prosenttia aikoo sen lähiaikoina hankkia.

Tyttöjä on joukkoon eksynyt nelisen prosenttia. Alle 14-vuotiaita mukana on 38 prosenttia, 15-17-vuotiaita 39 prosenttia ja yli 17-vuotiaita 22 prosenttia. Harrastuksista videot, musiikin kuuntelu ja elokuvat tulevat ensimmäisinä, mutta heti perään kiilaavat sarjakuvat, liikunta ja kirjat.

Kouluarvosanaksi Pelit sai kiitettävän eli 9-. Niin nuoremmat kuin vähän vanhemmatkin lukijamme ovat siis erittäin tyytyväisiä lehteen ja sen sisältöön. Yksittäisten juttujen suosituimmuutta emme tällä kertaa kyselleet.

Paljon kiitoksia kaikille tutkimukseen osallistuneille. Tästä on hyvä jatkaa.

Hyvää kesää