Lego Battles

Lego Battles on kesällä DS:lle ilmestynyt Lego-peli, joka vaihtaa palikkaukkojen nopeatempoisen hyppelyn ja seikkailun strategiaan. Nimensä mukaisesti pelissä taistellaan paljon. Kyseessä on kevyt strategiapeli, jossa rakennetaan omaa tukikohtaa, puolustetaan sitä vihollista vastaan ja sitten hyökätään vastustajan kimppuun. Pelin yksinpelissä on mukana kolme tarinaa, joita voi pelata niin hyvisten kuin pahisten puolella. Yhteensä tarinoita on siis kuusi ja tehtäviä 90 kappaletta.

Peli hyödyntää eri Lego-sarjoja ja mukana ovat niin keskiaikaiset Legot, piraatti-Legot kuin avaruus-Legot. Taisteluissa on jos jonkinlaisia joukkoja ritareista luurankoihin ja avaruusolentoihin. Tarinoita ryyditetään tasaiseen tahtiin kivoilla välianimaatioilla eteenpäin. Niinpä vaihtelua maisemissa ja taisteluissa piisaa, vaikka pidemmän päälle peli toistaa itseään. Tehtäviä olisi voinut olla jopa vähemmän. Kun tarina on tahkottu läpi, voi taisteluihin haastaa myös kaverinsa, jos näillä vain on oma pelinsä. Peliä voi pelata jopa kolme yhtä aikaa toisiaan vastaan.

Lego Battles on oivallinen peli ensimmäiseksi strategiapeliksi tai nopeaksi ajanvietteeksi. Varttuneemmalle pelaajalle tai strategiapelejä enemmän pelanneelle se ei tarjoa juuri haastetta, varsinkin kun tehtävät toistavat pidemmän päälle hyvin samanlaista kaavaa.

50