MadCatz Steering Wheel

MadCatz Steering Wheel

MadCatz/US

Ratti/ominaisuudet

MadCatzin rattiosa muistuttaa liki 1:1 Gamesterin vastaavaa. Kääntösäde 135 suuntaansa eli piirun verran enemmän. Testin parhaat imukupit (4kpl).

Näppäimet

Napit ovat tismalleen samoissa koloissa ja samalla paikalla kuin Ganesterissa. Tosin Start-nappi on jaettu kahtia select- ja start-napiksi ohjaimen digitaalimoodin takia. Ainoa todellinen ja kieltämättä merkittävin ero on ratista oikealle nököttävä "vaihdekeppi", vastaavasti ratin keskiön helttaosa puuttuu.

Pedaalit

Jäykät ja pystyt, mutta toki käyttökelpoiset. Vaikuttavat kuitenkin kestäviltä. Mutta miksi ihmeessä näin liukkaat (=sukat pois).

Yhteensopivuus

Periaatteessa erinomainen, koska ratti toimii niin digitaalisena kuin analogisenakin ohjaimena. Ts. jos ajopeli ei ymmärrä rattoohjainten päälle, MadCatzillä voi silti käskyttää autoa. Tällaisia pelejä ovat mm. Tokio Highway Battle, Felony 11-9 ja Twisted Metallit. Toimi testissä moitteetta Gran Turismon kanssa.

Colin McRae Rally

Hienostunut ja hyvä ajotuntuma, kierrosennätykset paranevat, hiki tulee jne... Nam!

Tommi Mäkinen Rally

Vauhtia piisaa, mutta jotakin jää silti kaipaamaan: vika lienee itse pelin kontrolleissa, eikä niinkään ratissa.

Erikoisuudet

Lyhyt suomenkielinen ohjeläpyskä, jossa mm. neuvotaan miten saada ratti toimimaan Gran Turismon kanssa, josko siinä ongelmia. Analoginen/digitaalinen-kytkin.

Yhteenveto

MadCatz on näistä kolmesta ainoa ratti joka tuntuu laatutyöltä. Se ei natise, eikä kitise ja tuntuu hyppysissä hyvältä. Yhteensopivuus laaja, joten tällä ratilla pärjää pitkälle. Kun se vielä tärisisi.

* * * *