Moderni ote

Teimme viime keväänä pitkästä aikaa lukijatutkimuksen, jossa tutkittiin, mitä lukijat oikeasti ajattelevat Pelit-lehdestä. Tutkimuksen mukaan Pelit-lehden asema on hyvä ja arvostettu, ja että asema perustuu pitkään historiaan ja asiantuntemukseen. Lukijoitten mielestä Pelit on ainoa lehti, joka käsittelee laajasti koko pelimaailmaa.

Peliarvostelut ovat "lehden sielu ja ydin" ja Pelit suosittelee -leima antaa helposti sysäyksen ostopäätökselle. Arvostelut ovat myös vahvimpia motiiveja tilata lehti. Kolumnit koettiin omaleimaisiksi ja asiantunteviksi. Kilpailut nousivat esiin spontaanisti: niistä pidettiin ja niiden palkinnot ovat hyviä.

Tutkimus vahvisti käsityksiämme siitä, mihin suuntaan meidän pitäisi mennä. Lopputulosta pidät kädessäsi.

Vaikka Pelit on jo 15-vuotias, se ei saa takertua perinteisiin. Eteenpäin täytyy mennä, ulkoasua täytyy modernisoida ja logoon täytyy uskaltaa koskea. Lehden täytyy pysyä ajan tasalla.

Olemme hioneet lehden ulkoasua jo pari kuukautta. Koska prosessi on ollut pitkä, tämän lehden ei pitäisi näyttää mitenkään mullistavalta. Lähinnä olemme vieneet loppuun sen, miltä haluamme jatkossa näyttää.

Vanhan tutun logon muuttaminen on aina vaikeaa ja jopa vaarallista. Logon täytyy muuttua tarpeeksi, jotta se näyttää uudelta, mutta siinä pitää myös olla jotain tuttua. Logosta nimittäin muodostuu pikkuhiljaa kuva, jonka perusteella lehti tunnistetaan, sitä ei niinkään lueta.

Teimme logosta lukemattomia eri vaihtoehtoja ja tuijotimme niitä toista kuukautta, kunnes päätimme heittää pallon lukijoillemme, niille, joille lehteä teemme. Lähetimme neljä eri versiota logosta tuhannelle lukijallemme, ja heistä 599 kertoi mielipiteensä. Voittajasta tuli uusi logomme.

Logo on graafisesti lahjakkaan toimittajamme Tapio Salmisen käsin suunnittelema. Se on nykyaikainen ja tyylikäs ja kuvastaa lehtemme digitaalista luonnetta. Väri on tällä kertaa sininen, mutta jatkossa väri voi vaihtua.

Logon lisäksi lehden sivujen järjestystä on hiukan muutettu. Nostimme suositut kilpailut lehden alkusivuille. Nnirvi siirtyi "lopettamaan" Tulossa-osiomme, jotta saimme rauhoitettua pääpelin arvostelun alkamiselle oikean sivun. Näin saimme oman "kannen" peliarvosteluosuudelle. Halvalla tuotettujen liukuhihna-arvosteluiden asemasta jatkossakin keskitymme laatuun, jota tuottaa sankka joukko pelejä rakastavia avustajiamme ja toimittajiamme.

Pelialaan liittyvien lukujuttujen määrää on lisätty ja lisätään jatkossakin. Joulun valtavasta peliruuhkasta huolimatta kävimme tutustumassa Parolan varuskuntaan, kerromme Guitar Herosta ilmiönä ja katsastimme World of Warcraftin tärkeimmät modit. 

Toivottavasti uusittu lehtemme näyttää ja tuntuu edelleen tutulta, mutta tuoreelta ja nykyaikaiselta. Uudistuminen ei ole arvo sinänsä, ajan tasalla pysyminen on. Siinä on ollut salaisuutemme viimeiset 15 vuotta. Älkää kertoko kenellekään.