NHL2K3 (Xbox)

Segan NHL2K3 on monille lätkäfaneille unelmien täyttymys. EA Sportsin flipperikiekkoon ja epävarmaan nettipeliin kyllästyneet hokifanit saavat vihdoin oikeaa jääkiekkoa nettipelinä.

Jääkiekko on maailmalla pieni laji, mikä näkyy Livessä väen vähyytenä. Onneksi Livessä on jo nyt suomalaista kiekkokansaa, ovatpa muutamat jopa hankkineet Xboxin ja Liven pelkästään NHL2K3:a varten.

Moninpelattavana on vain yksittäisiä matseja, toivottavasti kokonaiset kaudet ja turnaukset nähdään tulevalla kaudella. Kaksinpeli Liven kautta toimii muuten hyvin, mutta puheyhteydet tuppaavat välillä tökkimään ja kerran pari matsin aikana ruudulle saattaa hetkeksi tulla ilmoitus yhteyden synkronoinnista. Onneksi pelitilanne pysäytetään siksi aikaa ja jatketaan vasta kun yhteys taas toimii.

Vaikka samaan matsiin saa vain kaksi Xboxia, molempiin saa kiinni enimmillään neljä pelaajaa. Sitä päästiin kokeilemaan vain linkkikaapelin välityksellä. Alun sähläyksen jälkeen kahdeksan äijän matsi lukituilla pelipaikoilla pääsi hämmentävän lähelle oikeaa jääkiekkoa.

Tekoälyn hoidettavaksi jäi kaksi pelipaikkaa molemmista joukkueista, mistä seurasi sellainen lisähuba, että jäähyjen kasauduttua joku ihmisistä joutui veskariksi. Voitte kuvitella sitä huutoa kun vastapuoli alkaa pommittaa viivalta ja omat kaverit meuhkaavat suoraa huutoa tolppien väliin joutuneella raukalle. Teknisesti ei ole mitään syytä, mikseivät useamman hengen matsit kahdella Xboxilla toimisi hyvin myös Liven kautta.

Microsoftin syksyllä Liveen lanseerattava XSN-urheiluverkko tuo varmasti uusia tuulia liigoineen, sarjoineen ja tilastoineen, mutta nähtäväksi jää, onko heidän näkemyksensä jääkiekosta yhtä kohdallaan kuin NHL2K3.