Operation Flashpoint + lisäosat (PC)

Aavan meren tuolla puolen jossain on fiktiivinen saaristo, johon fiktiiviset neuvostojoukot päättivät fiktiivisesti hyökätä vuoden 1985 tienoilla. Seurauksena on yksi parhaimmista sotapeleistä ja helppo keino rautaesiripusta kärsineiden tsekkien purkaa juonen yhteydessä patoutumiaan venäläisiä kohtaan. Tässä kohtalaisen edullisessa halpispaketissa on alkuperäinen peli päivitettynä ja varustettuna Red Hammer- ja Resistance-lisälevyillä.

Alkuperäinen Flashpoint kuvaa Yhdysvaltojen joukkojen taistelua punakonetta vastaan, Red Hammerissa näkökulma siirtyy veli venäläisen puolelle ja Resistancessa huudetaan "Allo! Allo!" saarelaisten vastarintapuvuissa.

Pelin sydämenä sykkii ehdottomasti jalkaväen sodan mallintaminen sen verran uskottavasti, että tällainen sotaa kokematon pullamössösukupolven edustaja saa hyvin voimakkaan siellä olemisen tunteen. Etenkin vaikeimmalla tasolla yksikin luoti on kuolemasta ja omat sekä viholliset käyvät ympärillä uskottavaa sotaa. Välianimaatiotkin tukevat meininkiä syventämällä kokonaiskuvaa ympäröivästä menosta, onpa mukana juonentynkääkin ja kyllä sitä ilokseen seurailee myös aseveljien jutustelua.

Valitettavasti mukaan on ympätty myös lentokone-, panssarivaunu- ja helikopteriosuuksia, jotka latistavat minun tunnelmaani ja vihaankin niitä varsin syvästi. Muutenkin on tehty outoja valintoja. Materiaalisesti ylivoimaisen puna-armeijan leivissä tehdään eniten sissikeikkoja, kun taas Resistancessa tuntuu olevan jo alusta saakka mukana panssaritaisteluja.

Tekniikka on mennyt eteenpäin kahdessa vuodessa ja päivityksistä huolimatta Flashpointissa on yhä muutama isompi sekä tukku pienempiä vikoja.

Pikkuvioista ja hiljalleen vaivaavasta ikääntymisestä huolimatta Operation Flashpoint on lisälevyineen todellista nannaa kaikilla sotimisen ystäville. Se ei ole piiruntarkka simulaatio, mutta ei myöskään puhdasverinen räiskintä vaan enemmänkin kokonaisvaltainen viihdepaketti. Halvalla kun lähtee koko paketti, ei pitäisi olla mitään syytä jättää peliä kaupanhyllyyn keräämään pölyä.