Pelkkiä hyviä pelejä?

Miksi kaikki pelit saavat vain hyviä pisteitä? Oletteko joutuneet pelifirmojen talutusnuoraan niin, ettette uskalla enää haukkua pelejä? Onko Pelit-lehti menettänyt kriittisen otteensa?

Ei, ei ja ei. Kyse on vain siitä, että lehti on hyvä silloin, kun arvosteluissa on hyviä pelejä.

Näille hyville peleille riittää laitealustoja: PC, Xbox 360, PS2 ja PS3, Wii, DS, PSP, silloin tällöin jopa GBA ja puhelinpelit. Vakituisessa seurannassa on siis seitsemän eri pelilaitetta ja toisella silmällä vilkuillaan kahta. Tämän lisäksi tulevat tietysti myös eri laitteitten tuomat mahdollisuudet netissä. Kaikkea tätä käsittelee rajallinen määrä toimittajia ja avustajia, joiden huvipeliajasta keskinkertaisuuksien väkisin pelaaminen on pois. Pelaaminen on harrastus, eikä se saa muodostua pakkotyöksi.

Meidän tehtävämme on valikoida pelitulvasta ne pelit, joista kannattaa lukea, siis jollain tavalla kiinnostavat pelit. Mielestäni on turhaa täyttää lehden sivuja yhdentekevillä julkaisuilla, jos voimme käyttää ne sivut loistopelien ja paljon toivottujen erikoisartikkeleiden hyväksi. Pelit on usein saanut kiitosta siitä, että emme arvostele pelkästään kaupallisia valtavirran pelejä, vaan kaivamme jatkuvasti esiin myös erikoisuuksia, joihin et törmää hakiessasi tietoa uusimmasta AAA-julkaisusta.

Odotetuista peleistä on aina arvostelut, ovat ne sitten hyviä tai huonoja. Tausta-ajatuksena tässä on se, että lukijoita täytyy varoittaa hypen tuottamasta harhasta ja kertoa rehellisesti, että ei tästä nyt niin hyvä tullut kuin piti. Tai että tuli. Tästä kaikesta johtuen näyttää joskus siltä, että kaikki lehdessä arvostellut pelit saavat yli 80 pistettä, ja niin joskus onkin. Mutta huonoista peleistä on toisinaan todella hauska kirjoittaa ja niiden arvostelut ovatkin parhaimmillaan sanallista ilotulitusta.

Pelit on siis edelleen kriittinen, mutta se kriittisyys näkyykin jo siinä, mitkä pelit lehtiarvosteluun asti pääsevät. Lehden tehtävä on tarjota nautittavaa viihdettä koko paketin täydeltä, sillä puhdasta tietoa on netti pullollaan. Toimitus suodattaa kaikesta materiaalista parhaan mahdollisen Pelit-lehden, jossa jokainen juttu on paikkansa lehden sivuilla ansainnut joko sillä, että peli on hyvä, tai sillä että siitä tehty juttu on mielenkiintoinen. Yhdentekevät julkaisut, jotka eivät heilauta maailman pelitasapainoa suuntaan tai toiseen, löytävät paikkansa Pelit.fissä nettiarvosteluina tai ne unohdetaan.

Pelit on kerran kuukaudessa ilmestyvä pelaamisen erikoislehti, joka käsittelee pelimaailmaa kiinnostavilla, hyvin kirjoitetuilla erikoisartikkeleilla, kolumneilla sekä tarkkaan harkituilla peliarvosteluilla, ja toimittaa sen kauniissa paketissa suoraan kotiovelle. Ketään nuoleskelematta, kritiikkiä unohtamatta.