Pop Life (PC) – Tiellä tähtiin

Me, joiden haaveet urasta uutena Hanna Pakarisena tai Popstars-bändin jäsenenä romuttuivat tylysti esikarsintojen tuomaripalautteeseen, toteutamme staraunelmia tietokoneen ruudulla. Simsiin saatiin jo toissavuonna Superstar-lisäosa (Pelit 6/2003, 87 pistettä), Monte Criston Pop Life iskee kätensä saman lehmän utareisiin.

Uusi virtuaali-idoli aloittaa pelin tuoreena laulukisan voittajana, edessään tyhjä tontti ja osoitekirja täynnä tärkeitä puhelinnumeroita. Seuraavaa konserttia varten pitää valmistautua opettelemalla uusia tanssiaskelia, lauluja ja lavaefektejä joko kouluttajien tai omaan taloon ostettavien välineiden avulla. Tyypillisesti kouluttajat ja muu joutoväki haluavat ennen kokemuksen arkun raottamista poptähden kotiin jonkin tietyn esineen, jota pitää käyttää.

Peli etenee osissa, aina kohti uutta konserttia, jossa esiinnyttyään pääsee yleensä valitsemaan seuraavan konserttinsa parista vaihtoehdosta. Läheisen rokkiklubin pikkukeikasta siirrytään kohti suurempia lavoja tai vaikkapa tv-sarjan tunnusmelodian esittämistä.

Niin konsertit, tanssiaskeleet, efektit kuin huonekalut ovat lähes aina jonkun pelin viiden tyylin (teini, katu, glam, rock ja zen) alaisia: jos aikoo esiintyä yksityiskonsertissa näyttelijän teinityttärelle, ei kannata pukeutua rokkimimmin kuteisiin, eikä joku uran kannalta tärkeä henkilö välttämättä halua olla tähden kanssa missään tekemisissä, ellei talosta löydy tarpeeksi glam-henkisesti sisustettua huonetta.

Konsertteja varten luodaan tanssikoreografiat ja lavashow ketjuttamalla sekä omalle tähdelle että taustatanssijoille liikkeitä ja efektejä sarjaksi. Valintojen käytännön vaikutus on valitettavasti nollaluokkaa: zen-tyyliä vaativalle hyväntekeväisyyskeikalle astellessa riittää, kun naksuttelee listan täyteen zeniä tai neutraalia tyyliä. Konsertti menee joka tapauksessa täydellisesti.

Muutamaa selkeää bugia lukuun ottamatta Pop Lifessä ei ole muuta vikaa kuin se, että se on selkeä Sims-klooni, joka häviää idolilleen joka osa-alueella. Pop Lifea on välillä jopa hauska pelata, ja virtuaalisena nukkekotina se toimii, mutta rahkeet eivät tällä kertaa riitä toista karsintapäivää pidemmälle.

Savoyhin vai ei? Minä sanoisin että ei.

75