Pure Pinball 2.0 Redux - American Pinball Reborn (PC) – Pallot ränniin

Muutkin kuin Lucas osaavat kierrättää. Pure Pinball 2.0:n Redux-versio on käännös Xboxin Pure Pinballista, joka oli paranneltu versio pari vuotta vanhasta PC-pelistä. Ympäri mennään, yhteen tullaan.

Pelikotelon kannessa on vain kolme typyä, kun Xboxilla niitä oli neljä, toisin sanoen yksi kenttä putosi pelistä pois. Aika härskiä kutsua peliä Developers cutiksi, kun ekstrojen sijaan peliä on karsittu.

Fliputypyt triplana

Excessive speed on extreme-automeininkiteemainen, nimensä mukaisesti nopea pöytä. Vauhdikkaat rampit ja sukkana ulos hyökkäävät pallot ovat kentän tavaramerkit. Taustalla soi mukava teknohtava luritus. Kentästä tulee kivasti mieleen vanhat Amigan flipperit. Kentän suuri miinus ovat överiksi asti moneen kerrokseen vedetyt rampit ja putket, jotka näyttävät kewleiltä, mutta haittaavat niiden ali kulkevan pallon näkyvyyttä liikaa.

Runaway Trainissä on pelin ärsyttävimmät ääniefektit, koska se sijoittuu höyryveturien villiin länteen. Tahti on selvästi rauhallisempaa ja kokonaisuus tasapainoinen ja selkeä.

World Warista on vaikea sanoa mitään. Musiikki on mitäänsanomatonta, väriskaala koostuu lähinnä tylsistä maastoväreistä ja ääniefektit ovat kehnoja, mutta mitään isompaa mokaa kenttäsuunnittelussa ei ole.

Pelillisesti Reduxin flipperit ovat aika konservatiivisia. Multiball, monta kuulaa kentällä samaan aikaan, on mukana. Lapoja on kentällä jopa viisi, mutta muuten eksotiikka ja kokeilevuus ovat vähissä. Pöytää voi töniä kolmeen suuntaan, eikä tilttaus ole herkässä. Ylimääräisiä palloja jaetaan kaikilla pöydillä anteliaasti.

Kolmedeetä, hyvällä maulla

3D-grafiikka istuu peliin hyvin. Vaikka PC:lläni on jo toinen jalka haudassa, peli ei tökkinyt tai tahmannut edes kaikki nupit kaakossa. Kannattaako kaikkia nuppeja sitten vääntää täpöille onkin eri juttu, sillä esimerkiksi suojalasin heijastukset lisäävät entisestään täyteen tungettua ja sekavaa vaikutelmaa. Hieman rauhallisemmilla asetuksilla peli sujuu paremmin.

Kuvakulmaa saa säädettyä aika vapaasti, mutta hyvän kompromissin löytäminen on hankalaa. Joko pallon liikeradoista saa hyvän yleisvaikutelman mutta ylälaitaa pelatessa kärsii puolisokeudesta, tai sitten palloa tiirataan läheltä, jolloin nopeat pudotukset alas tulevat puoliylläreinä.

Kaikkeen tottuu ja pelattavuus on muuten mallillaan. Pallo menee sinne minne olettaa ja kimpoilee luonnollisen näköisesti. Latausajat ovat olemattomat eikä peli asennuksen jälkeen vaadi CD:tä asemaan. Pelin voi siis asentaa vaikkapa koti- ja työkoneille ilman mitään typeriä CD-avain-aktivointeja.

Pure Pinball 2.0 Redux on PC:n flippereiden aatelia, vaikka minua ihmetyttävät suuresti yhden kentän, nettituen ja ohjekirjan puuttuminen. Yhtä kaikki, jos tämän halvalla saa, kyseessä on hyvä ostos.

84