Rogue Spear: Temporary Tango (PC) – Shooting President Ryan

Joskus olisi kiva ampua jotain, josta lähtisi muukin ääni kuin "Allah, aaagh!". Ehkäpä suorastaan astua sateenkaaren tuolle puolen, serbien ja muiden roistojen joukkoon.

Aika itsestään selvistä syistä Red Storm ei moista mahdollisuutta tarjonnut, vaikkei se teknisesti ylivoimaista olekaan, kuten filippiiniläinen Juan Herrera todistaa. Yksin- ja moninpeliin tarkoitetulla Temporary Tango -modilla pääsee Rainbow Sixin miehiä katsomaan AK-47:n (ja monen muun maukkaan aseen) hahlon takaa viiden tehtävän verran. Lisätehtäviä on luvassa.

Tango kelpaa esimerkiksi luovasta modinnävertämisestä. Rogueen ei kotikonstein saa tehtyä uusia karttoja eikä pelaajamodeleja, joten Herrera on kierrättänyt vanhat tehokkaasti. 747 muuttuu uudella pinnoituksella Airforce Oneksi, pintaremontilla syntyvät myös Secret Servicen miehet, vanhempi siviili on hyvä presidentti Jack Ryan ja pistetään vielä lentokentälle Venäjä-kentistä napattuja autoja, niin meillä onkin kidnappaus/salamurhatehtävä.

Tehtävät ovat jotenkin kiehtovia: kakkostehtävässä pitää estää Rainbow Sixiä pelastamasta diplomaatin tytärtä. Jos he onnistuvat, vielä löytyy keinoja: Ammutaan tyttö. (Tai niinkuin tietsiggalehti kertoisi: estetään kauniimman sukupuolen suorittama pakotoimenpide kädessä sijaitsevan tuliaseen avulla, "typykän" (silmänisku-irviö) kalloon asennettavan luodin toimesta.) Panoksia kannattaa ostaa lisää, sillä ne ovat nyt halpoja, ja moninpelissä ihminen on aina tietokonetta arvaamattomampi vastustaja.

Teknisesti Tango on mukavasti toteutettu. Lähes kaikki grafiikka ja äänet on tarpeen mukaan muutettu, vain tiimiläisten nimet ja pikku muotokuvat ovat Rogue Spear -vakioita. Rainbow Six -pukuisia erikoisjoukkoja on pikkuisen liikaa, onneksi luodinreikiä voi asentaa Salaisen palvelun henkivartijoihin sun muihin todennäköisempiin maaleihin.

Aseet on jotakuinkin kokonaisuudessaan vaihdettu, ja vaikkei niitä olekaan miljoonaa, ne ovat mielenkiintoisia. Kakkosaseeksi saa pikku konepistooleita, ykkösaseeksi vaikka hauskan vaimennetun Spectren riittävällä 50 ammuksen lippaalla. Modi toimii tietysti moninpelissäkin.

Suurin ongelma pelissä on tekoäly, joka näyttää ja tuntuu paljon heikommalta kuin Roguessa itsessään, mikä on kyllä hämmästyttävää, sillä peli pyörii Roguen perusohjelma.EXE:llä. Pelihahmot eivät välillä noteeraa toisiaan lainkaan, edes pyrkiessään portaissa ohi, tai kävelevät jonona kulman takaa ammuttaviksi. Voi tietysti olla, että olen SWAT 3:n tekoälyn pilaama. Tilapäinen Tango on myös ilmainen Tango, joten sinänsä sillä ei ole väliä.

85 + Pelit Suosittelee

Juuret

Asennus ei ole ihan itsestään selvää. Jollei uutta versiota ole tullut, modi installoidaan vääntämällä koneen päivämäärä aikaan ennen 25.02. ja asentamalla ensin TTT v1.21. Sen jälkeen puretaan v1.30, ei suinkaan (esimerkiksi) C:GAMESROGUEDATA -hakemistoon kuten ohje väittää, vaan Roguen juurihakemistoon (esimerkiksi) C:GAMESROGUE.

85