Sid Meier's Civilization IV: Beyond the Sword (PC)

Peruspelin muutosten ja lisäysten ohella Beyond the Swordissa on yksitoista skenaariota ja modia, joista kahdeksan on Firaxiksen tuotteita ja kolme netin fanimodien parhaimmistoa. Suurin osa skenaarioista on mielikuvituksellisempia kuin Warlordsin pääasiassa suurten taistelujen pohjalle rakennetut. Esimerkiksi Broken Star käsittelee Venäjän hajoamista, Defense on hauska, toimintapainotteinen kaupunkipuolustus ja Final Frontier vie Civilizationin avaruuden käymättömille korpimaille. Huikein näistä on kuitenkin Afterworld, joka muuttaa Civ nelosen X-Comien tyyliseksi taktiikkapeliksi. Vaikka skenaarion tarkoitus onkin lähinnä esitellä, mihin Civin pelimoottori pystyy, on se silti ihan omilla jaloillaan seisova "pikkupeli".

Fanimodeista paras on monille jo entuudestaan tuttu Rhye's and Fall of Civilizations, joka mallintaa oikeaa maailmanhistoriaa poikkeuksellisen tarkasti. Kansakunnat ilmestyvät kartalle historiallisesti oikeaan aikaan, resurssit löytyvät suunnilleen sieltä mistä oikeastikin ja niin edespäin. Myös muut modit ja skenaariot ovat vähintään kokeilemisen arvoisia, sillä ne ovat kaikki huolella valittuja ja tuovat laajennukselle kivasti lisäarvoa.

Tähän lisäosaan ei Civ-fani voi olla muuta kuin tyytyväinen, sillä kerrankin korporaatioiden mainospuheet eivät valehtele: Beyond the Sword on toistaiseksi paras ja laajin Civilization-lisäri.

94