Speed Demons – Asfaltilla ja kuralla

Pikkuautoilla rallaaminen on aina suosittua. Kevyiden kaahailupelien joukkoon liittyy nyt Eidoksen Speed Demons.

Pelissä on kaikkiaan kahdeksan erilaista rataa, joita voi ajaa kumpaan suuntaan tahansa, ja sää vaihtelee kauniista jäiseen lumisateeseen. Halutessaan voi kaahailla myös yöllä. Autoja on kolme erilaista, nopea suorahirmu, nopea ja hyvin kääntyvä urheiluauto sekä hidas ja ketterä maasturi.

Kisojen voittamisesta saa rahaa, jolla kisojen välillä parannellaan omaa ajokkia. Kaikki saavat nopeasti viritettyä autonsa huippukuntoon, ja sen jälkeen rahalla ei tee muuta kuin lahjoo tuomareilta lisää liigapisteitä.

Tärkein, eli kaahailu, on hauskaa puuhaa, varsinkin aluksi. Osa radoista on hieman liian ahtaita, mutta suurimmassa osassa tilaa on juuri sopivasti, jotta kanssakilpailijoita ehtii tarpeen tullen kiilailemaan ilkeästi. Pitemmän päälle edes vaihtelevat sääolosuhteet eivät kuitenkaan estä pientä kyllästymistä. Ratoja on yksinkertaisesti liian vähän, ja mukana pitäisikin ehdottomasti tulla rataeditori. Onneksi paria rataa jaksaa vääntää vielä muiden jo unhoituttua.

Radat ovat ihan hyvän näköisiä, joskin tyypillisen kliinisesti renderoituja, ja peli näyttää vähän keskinkertaiselta. Ainoastaan yöllä ajettavat kisat ovat hieman erilaisia. Taustalla soi koko ajan autoihin jostain syystä yleensä yhdistettävä tylsä kitaranlenkutus, johon kyllästyy nopeasti. Onneksi harvat äänitehosteet ovat hyviä.

Verkossa pelatessa voi mukana olla enintään kuusi henkeä, mutta tiukin tunnelma saadaan aikaan kahden hengen vääntäessä peliä saman koneen jaetun ruudun ääressä. Ärräpäitä lentelee ja kyynärpäätaktiikka on sallittua kun kilpaillaan ensimmäisestä paikasta auringossa. Iloa varjostaa kuitenkin outo bugi: jos molemmat pelaavat näppäimistöltä, vaikuttavat kilpakumppaneiden antamat komennot hidastavasti toisiinsa. Kyseessä on huonosti ohjelmoitu näppäimistönkäsittely, joka ei ymmärrä useampia komentoja samaan aikaan. Hankaluudet eivä lopu vaikka siirtyisi joystickiin, sillä välillä kone päättää vaihtaa ohjaimen ilmansuunnat keskenään. Ei ole kivaa, kun auto lähteekin kaahaamaan tärkeässä kurvissa väärään suuntaan.

Speed Demons on tietokonetta vastaan hauskaa aikansa, ja kavereiden kanssa sitä jaksaa hakata pitempäänkin. Harmittava ohjausbugi kuitenkin haittaa nautintoa. Rento ajopeli, josta riittää hupia muutamaksi päiväksi.

75