Taas on aika

Tasan vuosi sitten Pelit-lehdessä 5/92 tutkimme lukijoitamme ison kyselyn muodossa. Vuoden aikana on ehtinyt tapahtua paljon: levikki on noussut miltei 20 000:een ja Pelit on vakiinnuttanut paikkansa tietokonepelaajien keskuudessa.

Vaikka palaute on ollut miltei pelkästään myönteistä, haluamme jälleen tietää enemmän: taas on aika tehdä eräänlainen lukijatutkimus. Palkinnot ovat runsaat ja vastauskortin postimaksukin on maksettu, joten mikään ei estä osallistumasta sankoin joukoin, viimeksikin vastaajia oli yli 2600. Erityisesti toivoisin, että myös ne vähän vanhemmat viitsisivät vastata, sillä kolmekymppisten klaani on todennäköisesti hyvin vahvasti mukana lukijoissamme.

Vuosi sitten PC:n ja Amigan osuus oli miltei tasan, muita konemerkkejä ja konsoleita oli hyvin vähän. Keski-ikä oli 14,8 vuotta, suurin "piikki" 11-15-vuotiaissa. Jotenkin tuntuu kuitenkin, että ikä olisi nyt hiukan korkeammalla ja että PC:eiden osuus olisi kasvanut. Onko näin? Se selviää vuoden viimeisessä lehdessä, jahka olemme saaneet lukijatutkimuksen tulokset laskettua. Kaikki mukaan!

P.S. Uusia pelejä tuli loppukesästä uskomattoman vähän, eli peliarvostelujen osuus on normaalia pienempi, mutta eiköhän tilanne parane jouluun mennessä.