Teon alla

Amerikkalaisen PC Gamerin kanssa tekemämme sopimus poiki ensimmäiset juttunsa, Starship Troopers -haastattelun sekä Resident Evil -ratkaisun, tähän lehteen.

Tarkoituksena on pääosin käyttää sellaista materiaalia, mikä muuten olisi Suomesta käsin vaikea saada. Starship Troopers -juttu edustaa juuri tätä. Se on niin sanottu work in progress -artikkeli, jossa pelintekijät itse kertovat, millaisia suunnitelmia heillä on joskus paljon myöhemmin julkaistavan pelin suhteen. Kyseessä on siis aivan uudenlainen juttutyyppi Pelit-lehdessä.

Work in progress -juttuja on paljon ulkomaisissa lehdissä, missä ne ovat itse asiassa muodostuneet kilpailukeinoksi: "EXCLUSIVE: First pictures of Quake 8" on tutun näköinen kansiteksti englantilaisissa lehdissä. Jutuissa on vain yleensä yksi ongelma: ne poikkeuksetta väittävät, että syntymässä oleva peli on jotain aivan uutta ja poikkeuksellisen hyvää, ja aloittavat näin niin sanotun hypen. Se, ylistetäänkö peli taivaisiin vai haukutaanko se maan rakoon sen ilmestyttyä, on taas aivan toinen juttu.

Me yritämme valita hype-juttumme niin, että ilmestyvä peli mahdollisesti jopa on hyvä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että siinä onnistuisimme.

Ensi lehdessä kerromme Sid Meierin sanoin hänen uudesta Alpha Centauri -pelistään. PC Gamerin tammikuun numerossa julkaistu juttu on herättänyt paljon kohua Internetissä, sillä Meier ei ole antanut kyseistä haastattelua millekään muulle lehdellä.

Ensi lehdessä siis "Suomen YKSINOIKEUDELLA: Sid Meier ja Alpha Centauri: ensimmäiset kuvat".