Twin Turbo Deluxe

Valmistaja: Technology Innovation

Testikappale:

Puh:

Hinta:

Twin Turbo Deluxesta tulee mieleen TV-Shopin tarjoukset. Yhdessä paketissa saa ratin, polkimet, käsijarru- ja vaihdekepin yhdistelmän ja vielä PlayStation-, PC- ja N64-tuet. Ratin lisäksi ei tarvitse ostaa ACT Labsin tavoin erilaisia adaptereita vaan kaikki tarvittavat liittimet tulevat pelin mukana.

Twin Turbosta paljastuu ensisilmäyksellä perustavanlaatuinen virhe. Ratissa ei ole minkäänlaista kiinnitystä, vaan sen on tarkoitus pysyä paikallaan imukupeilla, mikä jää varmasti pelkäksi haaveeksi. Rattia voi pitää jalkojen välissä ja painaa sitä reisillä tuoliin. Silloin ohjaaminen tuntuu bussin ajamiselta, sillä rattia käännellään sylissä vaakatasossa. Ongelma korjaantuu edes osin tavallisilla ruuvipuristimilla, joilla ratin saa tukevammin pöytään.

Twin Turbo on aika heppoisen oloinen muovihässäkkä. Se kääntyy tunnottoman kevyesti ja tutinat ovat yhtä vaimeita kuin kaikilla muillakin rateilla. Toimintanapit ovat ratin etupuolella ja lisäksi takana on etusormille kaksi painonappia, joilla voi esimerkiksi hoitaa vaihteet. Pelkät napit voivat osoittautua pidemmän päälle herkkiä viiksivaihteita paremmaksi ratkaisuksi.

Lisähienous eli käsijarrun ja nelisuuntaisen vaihdekepin yhdistelmä on varsin hauska, mutta senkin suurin ongelma on kiinnityksen puute. Vaikka yhdistelmässä onkin kolot remmikiinnitykselle, remmi pitää olla omasta takaa.

Twin Turbon muokattavuus on erinomainen. Kaikki ratin napit voi ohjelmoida varsin vaivattomasti. Ensin painetaan ohjelmointinappia, sitten väännetään vaihdekeppiä yhteen suuntaan ja painetaan lopuksi sitä toimintanappia, joksi vaihdekepin suunta halutaan muuttaa. Ohjainvarren kulmaa ja pituutta voi säästää portaattomasti, mutta aivan ääriasennoissa kevyen oloinen ratti huojuu ja nitisee uhkaavasti. Tosin imukupit pettävät varmasti ennen kuin muovin saa väännettyä rikki.

Polkimet ovat Ferrarin tasoiset, mutta Twin Turbon polkimet ovat loivemmassa kulmassa ja niiden liikerata kohtuullisen hyvä. Lisäksi polkimet toimivat tarkasti, ja ne voi ohjelmoida toimintanappien tavoin uudelleen. Vaikka polkimet ovatkin aika kevyellä alustalla ne pysyvät hyvin paikallaan, koska voimaa ei tarvitse pahemmin käyttää.

Twin Turbo ei monen koneen rattina ole yhtä hyvä valinta kuin ACT Labs, sillä Twin Turbon heikkoudet vain korostuvat PC-maailmassa.

Twin Turbo on ihan kohtuullinen perusratti, mutta kunnon kiinnityksen puuttuminen on anteeksiantamaton virhe, jota ei riitä paikkaamaan ratin erinomainen ohjelmoitavuus.

Hyvää

Helposti ohjelmoitavissa.

Toimii kaikissa pelikoneissa.

Huonoa

Nitisee ja natisee.

Ei minkäänlaista kiinnitystä.

Muihin verrattuna lelumainen.

***