Vain 85 pistettä!

Toimitus on saanut paljon palautetta peliarvostelujen liiasta Huippupeli-määrästä. Jo viime lehdessä lupailin, että pisteytys on hiomisen alla ja nyt se on tehty.

Tästä lähtien Huippupeliarvon saa vain peli, joka on todellinen huippu: jossa on uusia innovaatioita, jonka juoni on hyvä, jonka pelattavuus on huippuluokkaa ja ennen kaikkea, joka saa pelaamaan silmät punaisina puoleen yöhön aina vain uudestaan ja uudestaan. Se on peliltä paljon vaadittu.

Peliarvostelijamme ovat kaikki pitkän linjan pelaajia, jotka pisteytyksessään pystyvät ottamaan huomioon alan huikean kehityksen. Nyt on kuitenkin niin, että pelifirmat panostavat yhä enemmän laatuun eivätkä niinkään määrään, eli pelit ovat viimeisen vuoden aikana kehittyneet kaikki omalla tavallaan huipuiksi. Siksi on pakko vetää raja jonnekin.

Tästä lähtien siis hyvä peli, jonka kaikki osa-alueet voivat olla kunnossa, mutta esimerkiksi "imu" ei ole paras mahdollinen saa pisteitä noin 76-89. Keskinkertainen peli liikkuu 60-75 pisteen välillä ja huono sen alla. Yli 90 pisteen arvoinen peli onkin sitten todellinen huippupeli, jonka hankkimista voi suositella kaikille pelityypistä pitäville ja myös pelaajille, jotka aloittavat uuden aluevaltauksen vaikka strategiapelien alalla.

Toivottavasti pisteytys nyt tyydyttää suurin piirtein kaikkia. Palautettakin saa lähettää vaikka Pelit Postiin.