10 minuutin trampoliinitreenillä parempaan kuntoon

Kun treenaaminen on hauskaa, tulee myös treenattua useammin. Trampoliini on myös yllättävän tehokas treenilaite.

Ihmistä ei ole luotu istumaan. Siksi useille aktiivisesti päätteen äärellä istuville monet istumisesta aiheutuvat ongelmat ovat varmasti tuttuja. Pelisessiot saattavat venyä tuntien mittaisiksi ilman varsinaista taukoa istumisesta, ja session jälkeen selkää kivistää, jalat ovat tönköt ja fiilis on yleisesti väsyneempi.
Sähköpöydät ja laadukkaat pelituolit ovat vain osa ongelmanratkaisua. Oikeilla välineillä toki saadaan istuma-asentoa paremmaksi ja terveellisemmäksi, mutta liikkumattomuus vaikuttaa kuitenkin negatiivisesti tuki- ja liikuntaelimiin ja fyysiseen kuntoon. 

Liikkumaan ei kuitenkaan aina hotsita lähteä, paitsi jos liikunta on todella mukavaa. Kannattaa muistaa, että hyvä fyysinen kunto auttaa pitämään keskittymisen myös pelatessa, ja näin voi parantaa pelisuorituksia.

Tässä siis pari erittäin mukavaa liikuntamuotoa, jotka kohottavat kuntoa ja saavat samalla hymyn huulille.

Trampoliini on tehokas kuntoilulaite
Trampoliinit saatetaan ajatella lähinnä lasten ja nuorten huvituksiksi, vaikka todellisuudessa kaikenikäiset voivat nauttia ja hyötyä niiden eduista. Mutruhuulisimmankin pelaajan naama kääntyy hymyyn kun lähtee trampoliinille pomppimaan.

Trampoliinilla pomppiminen parantaa aerobista kuntoa, ja samalla kehittyy myös tasapaino sekä keskivartalon syvät lihakset. Varsinkin syvillä lihaksilla on suuri vaikutus parempaan istuma-asentoon ja ryhtiin, ja sitä myötä kivuttomampiin pelisessioihin.

Joidenkin arvioiden mukaan jo 10 minuutin trampoliinilla pomppinen vastaa 30 minuutin juoksulenkkiä. Trampoliinitreeni on siis helppo toteuttaa nopeasti lyhyemmilläkin pelitauoilla, ja kunto lähtee nousuun jo parilla treenikerralla viikossa.

Trampoliineja on saatavilla monen eri kokoisina, eivätkä kaikki suinkaan vaadi suurta takapihaa. Pieni trampoliini mahtuu myös sisätiloihin, kunhan varmistaa, että tilaa riittää myös korkeussuunnassa.

305 – 360 cm halkaisijaltaan olevat trampoliinit ovat suosituimpia pihatrampoliineja, ja niillä hyppimistä on helppo laajentaa myös erilaisiin temppuihin. 

Tärkeää trampoliinia ostaessa on tarkistaa ainakin jousien määrä. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mitä enemmän ja isompia jouset ovat, sitä parempi trampoliinilla on pomppia. 

Aloittelijoille kehon hallinta saattaa olla vielä hukassa, joten suosituksena on ostaa trampoliini turvaverkolla. Verkko estää trampoliinilta putoamisen, ja sitä myöten myös vakavan loukkaantumisen vaaran.

Trampoliinit kotipihalle löydät Preeco.fi-verkkokaupasta.

Leuanvetotanko helppoon treeniin
Koneella istuskellessa hartiat ja selkä ovat todella kovilla, sillä ne jäävät usein jännitystilaan, etenkin kun hartioita tahattomasti nostetaan ylöspäin, eivätkä ne ole rentona pöydällä olevien käsien varassa. 

Leuanvetotangolla ongelmaan voidaan pureutua jo ihan pelkällä roikkumisella. Suorin käsin roikkuminen venyttää selkää, rintaa sekä olkapäitä. Venytyksen lisäksi puristusvoima, jota tarvitaan lähes kaikkeen arkipäiväiseen toimintaan, paranee kuin itsestään.


 
Pikkuhiljaa voi myös alkaa tehdä varsinaisia leuanvetoja, jotka ovat superliikkeitä selän vahvistamiseksi. Jos aluksi menee vain muutama tai vaikka puolikas toisto niin ei hätää, tasaisella treenaamisella kunto kasvaa nopeasti, ja samalla toistojen määrä. Ja sekös se vasta hymyilyttää.

Leuanvetotangot ovat myös suhteellisen pieniä treenivälineitä, ja niille on useita eri kiinnitystapoja, joten jokaiseen asuntoon löytyy sopiva malli.
Kattoon tai seinään kiinnitettävät leuanvetotangot ovat tukevia vaihtoehtoja, mutta jos tankoa ei halua kiinnittää kiinteästi, on myös leuanvetotankoja jotka voidaan tilapäisesti kiinnittää oven karmeihin tai oviväliin.

Todella monipuolisen treenin tarjoavat voimatornit. Voimatornit seisovat lattialla itsenäisesti, ja sisältävät leuanvetotangon lisäksi mahdollisuuden dippien ja vatsalihasten tekemiseen.

Leuanvetotanko on myös halpa väline, ja laadukkaan laitteen saa kotiin kunnollisen pelihiiren hinnalla. Leuanvetotangot ja muut edulliset kuntoilulaitteet löydät Gorilla Sportsin verkkokaupasta.

Teksti on kaupallinen yhteistyö Preeco Trading Oyn kanssa.