3D Space Tank (DSi)

Maalla, ilmassa ja madonrei’issä taisteleva Avaruustankki nappaa vahvasti vaikutteita muinaisesta Battlezone-kolikkopelistä ja 90-luvun taitteen Starglidereista. 3D Space Tank on jatkoa japanilaiselle Game Boy -vektoriräiskinnälle X.

Vähäeleinen juoni heittelee VIXIV-avaruustankkia pitkin ja poikin noin kahdenkymmenen planeetan muodostamaa aluetta. Planeetta on tosin turhan mahtipontinen nimitys muutaman hehtaarin kokoiselle, nopeasti laidoistaan luuppaavalle alueelle. Planeetoilla väistellään rakennuksia ja ammutaan teemaan sopivia vihollisia. Planeettaa vaihdetaan tunnelia muistuttavilla mutkittelevilla madonrei’illä, tunnelisyöksyt ovat vauhdikkaita kilpailuja aikaa ja esteitä vastaan.

Stylusta tottelevan tankin kontrollit ja tutka ovat alanäytöllä. Aseiden liipaisin on ainoa toimintonäppäin, sillä kaikki muu tehdään siististi ja sujuvasti kynällä. Liikkuminen ja kääntyminen hoidetaan liu’uttamalla kynää haluttuun suuntaan. Tuplanapaus nostaa VIXIV:n ilmaan ja seuraava napaus pudottaa sen maahan. Lentäminen kuluttaa samaa energiavarastoa kuin suojat, joten leijailu ei ole patenttiratkaisu joka tilanteeseen. Ohjukset, pommi ja rakennusten hakkerointi valitaan ruudun nurkista.

3D Space Tankin ulkoasu on tyylikästä 90-luvun taitteen 3D:tä: yksinkertaisesti varjostettuja tasavärisiä polygoneja. Teknisesti vanhahtava ratkaisu on pakon sanelema, sillä nopeatempoinen 3D-räiskintä tarvitsee sulavaa ja rivakkaa ruudunpäivitystä. Maisemiin tuodaan modernia otetta räväkän hapokkailla värivalinnoilla: pinkkiä, violettia, tarpeen tullen räikeitä vastavärejä ja vaaleita varjoja.

Kun vinha ulkoasu yhdistetään vapaamuotoiseen rakenteeseen ja liutaan sivutehtäviä, 3D Space Tankista muodostuu wanhoista geeneistä huolimatta tuore ja omaperäinen räiskintä. Letkeää kokonaisuutta latistavat ainoastaan pienet planeetat ja puuduttava loppumatsi.

84

Lisää aiheesta