Absolute Pinball

Kiinteä kokemus

Tietokoneflipperit ilmeisesti käyvät kaupaksi. Ainakin sen perusteella, että 21st Century Entertainment julkaisee flipperipelin toisensa jälkeen. Neljä taulua ja nätisti liikkuva kuula ovat laadun takeet tälläkin kertaa.

Absolute Pinballin taulut ovat perinteisiä eikä niihin ole ympätty tietokoneen mahdollistamaa kikkailua. Kaikki kuulapalloilun tärkeimmät ominaisuudet ovat tietysti mukana. Multipallot ja matriisinäytöllä pelattavat pikkupelit piristävät pallottelua sopivasti. Vain hyrrät puuttuvat.

Taulut ovat tunnelmaltaan ja teemaltaan sopivan erilaisia _ niin kuin nyt flipperit yleensä voivat olla. Desert Runissa tavoitellaan Paris-Dakar-rallin voittoa, Dream Factoryssa tutustutaan Hollywoodin loisteeseen, Aquatic Adventure vie tietty meren syvyyksiin. Balls and Bats on pesäpallon peruskurssi.

Absolute Pinball suostuu sutjakkaaseen yhteistyöhön kummankin käyttöjärjestelmän kanssa, tosin Win95 kaipaa totutusti tuhdimpaa tietokonetta. Erilaisia erotteluja on tarjolla useita, mutta kuvakulmaa ei voi valitettavasti kallistaa mieluisekseen. Valittavissa on myös taulun kokonaisuudessaan näyttävä resoluutio (480x640), mutta tällöin monitorin joutuu kääntämään kyljelleen. Flipperin pelaaminen ei nimittäin suju sivulta päin.

Parasta Absolute Pinballissa ovat hyvät, tasapainoiset taulut, joista löytyy riittävästi vaihtelua. Jokaisen taulun pariin palaa mielellään. Pallo liikkuu sujuvasti ja nopeasti vaikkakaan Pro Pinball: The Webin hienovaraista tuntumaa ei saavuteta. Äänet ovat yllättävän vaisut, mutta kieltämättä peliin sopivat.

Tietokonekuulapalloiluun hurahtanut varmasti nauttii jokaisesta kuulan kolauksesta ja multipallon hurmoksesta. Tavalliselle kuolevaiselle Absolute Pinball on liiaksi varman päälle laskettu paketti. Uutta ihmeteltävää siitä ei löydä, ei sitten etsimälläkään.

85