Age of Rifles Campaign disk – -

Mainio 1800-lukuun keskittyvä Age of Rifles saa nyt skenaariolevyn, jossa on kolme uutta kampanjaa, palanen Amerikan sisällissotaa, episodi polvihousuisten pikkulordien seikkailuista Intiassa sekä uusinta vuoden 1859 Ranska_Itävalta maaottelusta. Skenaarioissa on hyvin edustettuna Amerikan sisällissota, mutta kyytipoikana seuraa myös hyvä katsaus Buurisotaan ja Italian Etiopia-retkeen.

Hauska piirre näissä Age of Riflesin skenaarioissa ja kampanjoissa on se, miten ne kummasti saavat itse kunkin kiinnostumaan historiasta uudelleen. 1800-luvun sodista ei itsellä niin selvää kuvaa ollutkaan aikaisemmin, buurisodasta kun ei tehty Korkkareita.

Mukana levyllä on varsinaisen pelin lisäksi päivitys versioon 1.3. Uusi versio tuo päävalikkoon nappulan, jolla voi pelata tietokoneen satunnaisesti luomia taisteluja valittujen maiden välillä. Pilkkuja on viilattau ja sääntöjä kalibroitu. Ehkä parhaimpana muutoksena 1.3-versio näyttää nyt myös taistelun todennäköiset voimasuhteet, kun liikuttaa hiiren kursoria mahdollisen lyijyn vastaanottajan päälle.

Kampanjalevy on hyvä lisäys Age of Riflesiin jos itse peli kolahti, samalla saa pelin kätevästi päivitettyä. Mutta kannattaa nyt ainakin pelata itse pelissä tulleet kampanjat ja skenaariot läpi ja katsoa, vieläkö niiden tahkoamisen jälkeen kiinnostaa. Minua ainakin alkoi jo väsyttää.

78