Alan Wake muuntuu tv-sarjaksi

Alan Wake -pelistä ollaan tekemässä tv-sarjaa, kertoo Variety.

Remedyn Sami Järvi toimii tuottajana Peter Callowayn vetämässä ja käsikirjoittamassa projektissa. Projekti on todella alkuvaiheessa, sillä tuotantoyhtiö Contradictionin Tomas Harlan alkaa myydä ideaa studioille lokakuussa.

Remedyn Alan Wake on rakenteeltaan episodimainen ja toimintapeli hakee innoituksensa useista eri sarjoista ja elokuvista, Twin Peaks ilmeisimpänä. Tarinassa kirjailija Alan Wake vetäytyy Bright Falls -pikkukaupunkiin hakemaan uutta intoa kirjoittamiseen. Maailma tuntuu vinksahtaneelta, paikalliset paljastuvat oudoiksi tapauksiksi ja keskustelut ovat hieman häiriintyneitä, mikä luo kohtauksiin oudon tunteen. Se on tietenkin ollut pelintekijöiden tarkoitus.

Tv-sarjasta ei kuitenkaan tehdä pelkkää pelin toisintoa.

"Suunnittelimme maailman suuremmaksi kuin pelin ja jatko-osan kokoiseksi. Alan Wake on keskushahmo, mutta ympärillä on muitakin kuten ystävä ja agentti Barry Wheeler, vaimo Alice, seriffi Sarah Beaker ja muut. Peli on vain aloituspiste, jota kasvatamme suuremman tarinan", Sami Järvi sanoo Varietyn jutussa.

Alan Wake on 4,5 miljoonan kappaleen myynnillään yksi Suomen pelialan tunnetuimmista nimistä. Peli rakennettiin niin tiukasti tv-sarjaformaattiin, että yksittäisten jaksojen lopuksi kuullaan aina jaksoon sopiva kappale. Nykyään ratkaisu estää pelin myynnin, koska lisenssikappaleiden oikeudet pitäisi neuvotella uudelleen tai editoida ne pelistä pois kokonaan.