Assyilla pelataan Starcraftin huipputurnaus

Kuva: Atte Haapalahti , Assembly Winter 19

Elokuun 1. päivänä alkavilla Assyilla nähdään taas demoskeneilyn lisäksi runsas esports-kattaus, josta ASUS ROG Summer 2019 Starcraft 2 -turnaus on ennakkoon tasokkain. Mukana ovat muun muassa viime vuoden MM-finaalipari. 

Turnauksen päätähtenä nähdään hallitseva maailmanmestari Joona "Serral" Sotala, joka on myös maailmanlistan kärkinimi. Muut kutsutut ovat samaa tasoa, sillä mukana on myös maailmanlistan kakkonen Reynor ja maailmanlistan kolmonen Neeb. Lajin mahtimaa on edelleen Etelä-Korea, jonka pelaajat sijoitetaan omalle listalleen. Etelä-Korean pelaajista Assyilla nähdään Korean listan nelonen soO, seitsemäs Stats, kahdeksas Dear, kymmenes GuMiho ja kuudestoista INnoVation. Serral voitti MM-finaalissa juuri Statsin.

Lisäksi suomalaisista turnauksessa pelaa myös Wenlei "ZhuGeLiang" Dai.     

Starcraft-turnauksen palkintopotti on 25 000 dollaria, josta voittaja kuittaa 10 000 dollaria. Lisäksi turnauksessa jaetaan 3 200 WCS-pistettä, joiden perusteella karsitaan MM-turnaukseen menijät. Voittaja saa pisteistä 1 000.

Turnausta voi seurata Twitchissa ja Ylellä kello 13 alkaen.

Assyilla pelataan myös 15 000 dollarin Omen by HP CS:GO -turnaus ja lisäksi ratkotaan Suomen mestaruuksia NHL:ssä, Tetriksessä ja Skrollin järjestämänä putkinäytöillä ja pallohiirillä Quakessa.