Battlefield V huokuu Bad Company -meininkiä

EA ja DICE julkistivat E3-messujen alla Battlefied V -räiskintäpelinsä. Peli sijoittuu toiseen maailmansotaan, mutta tekijöidenkin mukaan sota kuvataan aivan toisenlaisena kuin koskaan ennen.

Vauhdikas korkkarisota on kuvauksena laimennus, jos julkistustraileri kuvaa yhtään todellisia pelitapahtumia. Sarjakuvamainen hahmovetoisuus on vahva, sillä yksinpelissä seurataan taas sankareiden seikkailuja eri puolilla maapalloa Norjasta Pohjois-Afrikkaan. Yksinpeli muistuttaa Battlefield 1:n War Stories -pelimuotoa.

Battlefield V on taas ennen kaikkea nettiräiskintä. Esimerkkinä mainittiin 64 pelaajan Conquest-pelimuoto ja Grand Operations -tehtävät, jossa yksittäiset matsit kootaan pidemmiksi kampanjoiksi. Ideana on, että Grand Operations -tehtävät vaihtuvat tasaisin väliajoin. Moninpelitaistelukentällä pystyy rakentamaan linnoituksia, muokkaamaan rauniotalosta tuliaseman ja siirtämään raskaan konekiiväriin tyylisiä tukiaseita uusiin asemiin. Nykymeiningin mukaisesti hahmoaan, aseistusta ja ajoneuvojaan voi muokata vapaasti ulkomuodosta ominaisuuksiin. 

Aikaisemmista Battlefieldeistä poiketen luvassa ei ole premium passeja ja muuta vastaavaa, vaan kaikki pelaajat pääsevät samoihin karttoihin ja pelimuotoihin. Lisä-ansaintalogiikka pyörii todennäköisesti kosmeettisten kamojen ympärillä, sillä luvassa on Grand Operations -tehtävien teemojen mukaisia aseita, ajoneuvoja ja kuteita.

Battlefield V ilmestyy lokakuun 19. päivä Xbox Onelle, PS4:lle ja PC:lle. Ennakkotilaajat pääsevät linjoille taas pari päivää aikaisemmin. Jos lisäksi maksaa Origin-jäsenmaksua, pääsee linjoille viikkoa ennen muita.