Bugbear myytiin THQ Nordicille

THQ Nordic osti 90 prosenttia suomalaisen Bugbear Entertainmentin osakkeista, ilmoittaa THQ Nordic. THQ:lla on optio loppuihin 10 prosenttiin.

Bugbear on helsinkiläinen pelistudio, jossa työskentelee nykyään 18 henkeä. Firma on erikoistunut autopeleihin. Tiimin tuorein peli on Next Car Game -nimellä joukkorahoitettu ja kesäkuussa Wreckfest-nimellä julkaistu romuralli, todennäköisesti tunnetuin pelisarja on FlatOut ja toivotuin peli on jatko-osa Rally Trophy -esikoiselle vuodelta 2001. Wreckfestin pitäisi ilmestyä konsoleille ensi vuoden aikana. 

"Olemme työskennelleet Janne Alanenpään ja tiimin kanssa vuodesta 2016. Näemme Wreckfestissä ja Bugbearin tulevissa suunnitelmissa suuren potentiaalin. Janne Alanenpää on kaahauspelien legenda ja Bugbear tuo liki kahden vuosikymmenen myötä kehittynyttä ohjelmointivoimaa. Tavoitteena on rakentaa Wreckfestistä tärkeä brändi THQ Nordicille", THQ Nordicin toimitusjohtaja Lars Wingefors sanoo lehdistötiedotteessa.

Kauppasummaa ei kerrota julkisuuteen, mutta sopimuksesta mainitaa, että Bugbear saa rojaltimaksuja kolme seuraavaa vuotta. 

THQ Nordic on itävaltalainen pelijulkaisija, joka osti THQ-nimen konkurssipesästä. Aikaisemmin yhtiö tunnettiin nimellä Nordic Games. THQ Nordic toimii myös Wreckfestin julkaisijana.