Chronicles of Vaeltaja vaalii RPG-perinteitä toukokuussa

Chronicles of Vaeltaja: In Search of the Great Wanderer on Witchgrove Gamesin kehitteillä oleva pc-roolipeli, joka vie pelaajan takaisin pc-pelaamisen kulta-aikaan, jolloin klassikot kuten Dungeon Master, Eye of the Beholder, Ultima ja Lands of Lore hallitsivat maailmaa ja kotitietokoneet kuten Atari ST ja Amiga olivat vielä hengissä. Tämä first-person kuvakulmasta kuvattu seikkailu on tehty RPG Maker MZ -pelimoottorilla, jota on paranneltu plugineilla, kuten Cutieviruksen MZ3D, joka vie pelimoottorin aivan uudelle tasolle.

Chronicles of Vaeltaja: In Search of the Great Wanderer kutsuu pelaajan Twin Fallsin ennen niin rauhalliseen kuningaskuntaan, jota uhkaa muinainen salaperäinen pahuus. Itse kuningas Menekses II palkkaa päähenkilö Rafaelin, Oppaiksi kutsuttujen palkkasotureiden edustajan, tutkimaan läheisen Pramean satamakaupungin outoja tapahtumia. Huhujen mukaan Prameasta on kadonnut lapsia ja alueelle uskaltautuneet matkalaiset ovat päätyneet maantierosvojen sekä alueelle kuulumattomien petojen hyökkäysten kohteeksi. Rafaelin tehtäväksi muodostuu kerätä matkaansa joukko eri alojen taitajia, kuten sotureita, maageja, parantajia, metsästäjiä tai salaperäisiä Varjoja, ja lähteä selvittämään kuka tai mikä on näiden uhkaavien tapahtumien taustalla.

Pelin maailma on alusta asti käsin tehty, joten siinä ei ole käytetty mitään satunnaisesti luotuja elementtejä. Se pyrkii olemaan yksi syvällisimpiä ja kauneimpia pelejä, joita RPG Maker -pelimoottoreilla on koskaan tehty.

Teroita siis miekkasi ja mielesi ja lähde unohtumattomalle seikkailulle halki metsien, niittyjen, soiden ja luolastojen palauttaaksesi rauha Twin Fallsin kuningaskuntaan.

Peli sisältää:

- Tutkimusmatkailua ensimmäisen persoonan kuvakulmasta kauniissa ja värikkäässä maailmassa, joka on luotu käyttäen 2.5D pikseligrafiikkaa.

- Pääjuonen, jossa osa tehtävistä mahdollistaa vaihtoehtoisia ratkaisumalleja.

- Muinaisista gnostilaisista kirjoituksista vaikutteita saaneen mytologian.

- Kuuden hahmon joukkion, joiden taidot vaikuttavat niin taisteluun, keskusteluun kuin muihinkin osa-alueisiin pelin maailmassa.

- Ruutupohjaisen liikkuvuuden, kuten vanhat pc-klassikot Dungeon Master, Eye of the Beholder ja Lands of Lore.

- Ulkoilma-alueita täynnä tutkittavaa ja salaisuuksia.

- Tunnelmallisia luolastoja, joissa erilaiset viholliset ja arvoitukset odottavat.

- Taistele niin maantierosvoja, riivattuja petoja, luurankosotureita, eläviä kuolleita, pahoja maageja ja muita pahuuden edustajia vastaan.

- Pomotaisteluita, joista voi selvitä myös ilman väkivaltaa.

- Käsintehdyn pelimaailman, jossa ei ole mitään satunnaisesti luotua.

- Lukemattomia sivutehtäviä, jotka voivat johtaa jopa vapaaehtoisiin luolastoihin.

- Rönsyileviä keskusteluja, joihin päähenkilön karisma ja puhetaidot vaikuttavat.

- Ei tutoriaaleja, kädestäpitelyä, elokuvamaisia välivideoita – ainoastaan puhdasta kokemisen ja löytämisen iloa.

- Paljon varusteita ja muita esineitä, jotka helpottavat seikkailua, aina soihduista erilaisiin aseisiin ja haarniskoihin.

- Hiiri- ja näppäimistövetoinen käyttöliittymä.

- NPC-hahmoja, joilta voi saada sivutehtäviä ja muuta hyödyllistä tietoa.

- Tapaa kummallisia hahmoja, kuten Ritareiden, jotka eivät koskaan keskustele samasta aiheesta kahdesti -järjestön edustajat.

- Tuen Nvidian 3D Visionille niille pelaajille, jotka rakastavat stereoskooppista 3D-pelaamista.

 

Julkaisu tapahtuu toukokuun 2023 aikana.

 

Pelin kehitystä voi seurata Witchgrove Gamesin Youtube-kanavalta, josta löytyy gameplay-videoita:

https://www.youtube.com/@witchgrovegames

Twitterissä: https://twitter.com/WitchgroveGames

Sekä Dungeoncrawlers.org-sivuston Discord-palvelimelta dev-games -osiossa.