Cities: Skylines Snowfall & Natural Disasters -DLC - Kolossaalinen Citygeddon

Cities Skylines laajenee lumella ja muilla katastrofeilla. 

Toki Cities Skylines kehittyy ilman lisureitakin. Peliä päivitellään, mukana nyt muun muassa Rauman malliin kanaaleja. Toinen ilmainen vaihtoehto on selata Steamin Workshopia, josta löytyy jopa erinomaista sisältöä. 
Mutta kylmää kyytiä saa vain rahalla. 

Talvi on tulos...tullut!

Snowfall tuo varsinkin omakotiasukkaiden rakastaman valkoisen aineen myös Citiesin kaduille. Ne hautautuvat tuiskussa kinosten alle, ellei kuormureilla auraa teitä puhtaaksi. Pakkanen puree myös asukkeihin, joita varten viritellään kaukolämpöverkosto. Snowfallin myötä kesäkartoillakin saa vaihtoehtoisesti nauttia Suomen kesästä, eli sateesta ja sumusta. 
Kauneusvirheenä vuodenajat eivät muutu, vaan kaupunki rakennetaan joko hankeen tai nurmikolle. Talvikartoilla pelaaminen on hieman vaikeampaa, koska uusien palvelujen ylläpito maksaa enemmän. Kun pakkanen kiristyy, sähköä vaaditaan lämmittämiseen ja paljon, jollei ole tajunnut rakentaa lämpövesiputkistoa ja siihen sopivaa laitosta. Pieneen 7000 ihmisen kaupunkiin palaa nopeasti kuuden kaasuvoimalan energiasyöttö. 
Lumisille kaduille ilmestyy uutuus, raitiovaunut. Sen raiteet lisätään kaduille samaan tapaan kuin pyörä- ja bussikaistatkin. Toinen lisäys ovat kunnossapito-pickupit, jotka korjailevat teiden kulumia, ja liikenne soljuu taas nopeammin. 
Snowfall ei tuo peliin mitään dramaattista muutosta, mutta talven pimeyttä ja lumimyräkkää seuraa mielellään. Tietokoneen ruudulla siis.

Maata, ilmaa, vettä ja tulta

Jos SimCitystä jotain kaiholla muistelee niin katastrofeja. Natural Disasters tuo Skylinesiin kaivatut luonnonmullistukset ja muut katastrofit. 
Kaupunkilaiset saavat nauttia niin maanjäristyksistä, ukkosmyrskyistä, tsunameista, tornadoista, maasortumista, metsäpaloista kuin meteoriittiylläreistäkin. Katastrofit ovat erinomaisen näyttäviä, mutta eivät riitä päättämään vaivalla pystytetyn kaupungin tarua. Vaikka kunnon tsunami vyöryy yli koko kaupungin vieden autot mennessään, kadut eivät täyty roskasta ja ruumiskasoista, vaan citynatiivit ovat saman tien valmiina uuteen päivään. Talot matalaksi lanaavaan tornadoon verrattuna tsunami on lähinnä vieraileva virkistävä vesipuisto. 
Mullistuksia vastaan voi varautua hälytysjärjestelmin ja valvontasysteemein, ja väestönsuojaan mahtuu isompikin lössi ruokavarastoineen. Katastrofin jälkeen alkaa uusi nousu ja pelastustyöntekijät saapuvat etsimään selviytyneitä. Romahtaneet kodit, kaupat ja tehtaat rakentuvat itsekseen takaisin, jos kaavoitettua tilaa ei muualta löydy. Pelaajan taakaksi jää maaston muutosten siloittelu ja teiden korjaaminen. 
Vähän säätöä kaivataan, sillä väestönsuojassa ihmiset kupsahtavat heti kun ruoka loppuu, eikä sitä ennen ehdi jälleenrakentaa niille asuntoja takaisin. Maastopalot ovat usein yksittäisiä puita tai taloja, joissa tuli kiltisti odottaa palomiehiä. Workshop tarjoaa modin, jolla tuli tarttuu nopeasti talosta toiseen. Maansortumat ja järistykset jättävät vaisun jäljen kartalle, kuin maata olisi itse laskenut työkaluilla. 
Katastrofien jälkien korjailu tuo Cities Skylinesiin selkeää pelillisyyttä. Tarjolla on viisi skenaariota, Teemoina muun muassa hutera pato, tsunameille alttiit paratiisisaaret, tornadokylä ja alppiseutu. Näissä tavoitellaan muun muassa väenpaljoutta, joukkoliikennekäyttömääriä ja terveyttä, varoen ettei budjetti romahda tai väki kuole pois. 
 Snowfall on enemmänkin visuaalinen lisä, mutta ei sen huonompi paketti. Kovin järisyttävästi kumpikaan lisäri ei peliä muuta, mutta laajentavat sitä kuitenkin mukavasti. Varsinaista muutosta haluavien kannattaa suunnata Workshoppiin, sillä uusia rakennuksia ja muita lisäyksiä on ladattavissa järjettömästi.

84

Lisää aiheesta