Close Combat IV: Battle of the Bulge

Microsoftin mainioiden strategiapelien sarja sai taas jatkoa, eikä yhtään hassumpaa sellaista. Jos sakemannit tuntuvat kuitenkin laittavan liian tiukasti kampoihin, kannattaa seuraavat vinkit lukea tarkasti.

Tarkkaile kranaatinheittimien ammustilannetta. Kranaatinheittimet ovat arvokkaita aseita, mutta niissä on yleensä ikävän vähän ammuksia. Älä siis koskaan käske niitä ryhtyä tulittamaan, ja jätä niitä sen jälkeen oman onnensa nojaan. Ammu ennemmin muutama kierros, ja käske niiden sen jälkeen lopettaa. Uusia kohteita kyllä piisaa myöhemminkin.

Tankkienkin mahtavuus ja ylivoimaisuus putoaa radikaalisti ilman jalkaväen tukea. Ammu siis aina ennen rakennuksen viereen menemistä muutama ammus rakennukseen ja tutki se sen jälkeen vielä jalkaväkijoukkueella.

Et tarvitse kovinkaan paljon miehiä rynnäköimään vihollisasemia. Tarvitset ennemmin miehiä pitämään vastustaja kurissa. Jos sinulla on esimerkiksi kolme ryhmää, käytä kahta vihollisen hätyyttämiseen samalla kun kolmas etenee kohti vihollista.

Amerikkalaisten on syytä sijoittaa säälittävän pienet 57 mm panssarintorjunta-aseensa asemiin, joista ne voivat ampua saksalaisten tankkeja kylkeen. Tämä tarkoittaa sitä, että panssarintorjuntakalustoa ei kannata pitää puolustettavien voittoruutujen kohdalla, koska se tarkoittaisi suoraa yhteenottoa saksalaisten tankkien kanssa. Sijoita siis panssarintorjunta voittoruutujen sivuille, ja anna saksalaisille isän kädestä, kun ne paljastavat kylkensä.

Lisää aiheesta